Siirry suoraan sisältöön

Presidenttikisan suosikit näytteille

Kahden ja puolen viikon päästä käytävä presidentinvaali näkyy myös Lemin katukuvassa. Vaalimainostelineeseen ovat ilmestyneet ensimmäiset mainokset; ennalta arvaten kolmen kärki Lemin kannatuksessa.

Timo Soini (ps), Paavo Väyrynen (kesk) ja Sauli Niinistö (kok) käyvät kovaa kisaa Lemillä.

Niinistön kannatus Lemillä tuskin nousee niin korkealle Lemin äänestystuloksissa kuin mitä valtakunnalliset gallupit antavat odottaa. Paavo Väyrynen saattaa edelleen pitää ykkössuosikin paikkansa, mikä hänellä lemiläisten keskuudessa on ollut kahdella edellisellä kerralla, jolloin hän on presidentin paikasta kisannut. Timo Soinin voisi kuvitella saavan reippaasti ääniä, onhan Lemi ollut aina perussuomalaisten vahvaa aluetta – jo ennen isoa jytkyäkin.

Kolme ensimmäistä vaalimainosta kertonevat senkin, että näiden ehdokkaiden taustaryhmät tekevät eniten vaalityötä Lemillä. Väyrynen kiepautti vaalikaravaaninsakin Lemin kautta jo ennen virallista ehdokkuuttaan, muiden ehdokkaiden näkemisestä Lemillä tuskin on toiveita.

Eteläkarjalaisittain Lemi on myös vihreä kunta, joten Pekka Haaviston kuvan olettaisi nousevan näkyviin vaaliseinälle ja ehdokkaan saavan myös ääniä. Myös Paavo Lipposen (sdp) ja Sari Essayahin (kd) kuvia odottelen ja uskon heidän saavan ääniä ensimmäisellä kierroksella.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *