Siirry suoraan sisältöön

Puolukkainen valkosuklaa-juustokakku

Juustokakuissa on jotakin mystistä. Niihin vaan kerta kaikkiaan on niin helppo jäädä koukkuun. Koskee sekä tekemistä että syömistä. Nyt oli vuorossa kirpeän mehukas puolukkajuustokakku, höystettynä suussa sulavalla valkosuklaalla.

Samanlainen kakku valmistui myös jo ennen joulua, silloin mukana oli myös glögikiille. Kiille sopi tähän myös kuin nenä päähän mutta ilmankin oli varsin maukasta. Puolukoiden määrän suhteen kannattaa pysytellä kohtuudessa, jotta kakusta ei tule lian kirpeää mutta makua ne toki saavat antaa.

Pohja on valmistettu murskaamalla 100 g keksejä ja keksimurskaan sekoitin joukkoon 75g voita. Kekseinä kannattaa käyttää tässä perinteisiä ruskeita pipareita. Täytteeseen laitoin puolukoiden lisäksi 200g maustamatonta tuorejuustoa, 100 g sulatettua valkosuklaata, 2 dl Flora vispiä, 3/4 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 3 liivatelehteä sekä ripauksen kanelia. Puolukoiden ja valkosuklaan liitto toimi mielestäni varsin hyvin kanelin tuodessa kokonaisuuteen pikantin lisänsä. Koristeena vielä keollinen puolukoita.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *