Siirry suoraan sisältöön

Lemiläinen peikkotarina

Kesällä 2003 meidän mökillemme muutti neiti Lissu Tököttäjä. Kesänaapurimme taiteilija Taimi Kangasmäki oli tämän muuton takana.

Lissu seisoa tökötti kesät pihakiven päällä ja muutti talveksi läävän ikkunalle. Eräänä keväänä ulos muuton jälkeen hänellä havaittiin ankaraa hiustenlähtöä, neitiparka suorastaan kaljuuntui. Syksyllä syy selvisi, kun neidin kutreja löytyi pikkulinnun pesäpöntöstä. Lissulle kasvoi uusi tukka, mutta ulkoilu jätettiin varmuuden vuoksi sikseen.

Taimi oli sitten eräänä keväänä ohi kulkiessaan pannut merkille että Lissu katseli ikkunasta kovin haikean näköisenä, ja niin meille muutti räyhäkäs Kosija Koikkalainen.

Jo viisi vuotta ennen Lissua meille oli muuttanut Jyväskylän puolesta Puhelinmies. Ei pitänyt melua itsestään, eikä tehnyt itseään tykö. Ehkä juuri siksi Lissu alkoikin näyttää haikealta? Tilanteet vaihtelivat ikkunalla ja Koikkalainen oli toisinaan jo lähellä onnistumista. Toisinaan taas Lissu otti etäisyyttä kumpaankin herraan.

 

Mutta viime kesänä – mitä lienee talven aikana sanailtu – Lissu teki lopullisen valintansa ja Puhelinmies on nyt hyvässä huomassa.

Kosija Koikkalaista otti raskaasti pannuun eikä hän malttanut olla näyttämättä sitä.

Kosija-parka. Pitänee vihjata hänelle, että myös postikopilla majailee aika sypäkän näköinen typykkä.

Teksti ja kuvat: TUULA RAITO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *