Siirry suoraan sisältöön

Pykälistä poimittua

Lemin kirkonkylän asemakaavan muutos on nähtävillä kunnantalolla. Kunnanhallitus hyväksyi luonnoksen vapun jälkeen pitämässään kokouksessa.

Kaava-alue on kokonaisuudessaan 120 hehtaaria. Muutokset voimassa olevaan kaavaan nähden ovat suurelta osalta teknisiä. Muutokset mahdollistavat kuitenkin noin 160 henkilön västönkasvun nykykaavaan verrattuna.

Asuinkäyttöön alueesta on kaavoitettu 49 hehtaaria. Joitakin nykyisin loma-asuntokäytössä olevia asuinpaikkoja on muutettu vakituisen asumisen tonteiksi. Viheralueita kaavaluonnoksessa on 25 hehtaaria.

Kunnanhallitus antoi Lemin kotiseutuyhdistykselle luvan asentaa paloasemalle radiolähettimen ja -antennin Lemin kotiseuturadion lähetyksiä varten. Yhdistys on anonut ja saanut viestintäministeriöltä luvan pienimuotoiseen radiotoimintaan kesä-elokuuksi.

Lemin radion taajuus on tasan 100 megaherziä.

Kunnanhallituksen tämänpäiväisellä (14.5.) esityslistalla on mm. Kotalahden leirikeskuksen vuokrasopimuksen jatkaminen Uimin seudun kyläyhdistyksen kanssa. Jatkoesitys on vuoteen 2019.

Listalla on myös Rapasalonsalmen yksityistiekunnan saama lupa sillan ja pengertien rakentamiseksi Kivijärven Rapasalonsalmen yli Iso-Rapasalon saareen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston luvan valitusaika on vielä meneillään. Kun lupa saa lainvoiman, kunta joutuu tekemään yleiskaavaan sillan vaatimat muutokset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *