Siirry suoraan sisältöön

Traktori poikineen

Kippurasarven pihassa oli lauantaina harvinaisempi näky: piha täynnä traktoreita ja vielä ilman koppeja.

Vanhat lemiläistraktorit saivat seurakseen  kopittomia koneita ainakin Taipalsaarelta ja Savitaipaleelta. Myös lappeenrantalaisia vanhojen traktoreiden harrastajia paikalla oli. Kuskit menivät syömään ja sillä aikaa traktorit odottivat kotimatkaa, kuka pitempää, kuka lyhyempää.

Pisimpään matkaan saattoi mennä kaksikin tuntia, mutta lauantai sopi kopittomaankin ajeluun, kun taivaalla tuskin oli pilven hattaraakaan. Ja kotiin oli kiva körötellä, kun kuskin vatsa oli täynnä lammasta.

Kopilliset traktorit sen sijaan kilvan kiiruhtivat peltotöihin

Vanhojen traktorien kokoontuminen avasi näin harrastuskauden. Kesää avattiin myös Lemin torilla, jossa lettukahviperinne kukoistaa tänäkin vuonna. Kesäkukat kukoistivat, taimet vaihtoivat omistajaa ja rieska sujahti moneenkin torikassiin.

Lisäksi saattoi vaikkapa mittauttaa verenpaineensa. Jos se oli liian korkea, kannattaa käydä torilla taas ensi lauantaina. Eiköhän se siitä alene.

Taimenvaihtopöydän ääressä kävi vilske.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *