Siirry suoraan sisältöön

Hyyrysen veljekset Stam1nan lämppäreinä Jalkosalmessa

– Myönnettävä on, että kotikentille esiintyminen on aina sitä jännittävintä toimintaa, tuumaa Stam1nan Antti ”Hyrde” Hyyrynen bändin keikasta Jalkosalmirockissa 30. kesäkuuta. Hyrde esiintyy Stam1nan ohella veljensä Jussin kanssa myös kokoonpanossa Veljekset & Ilvekset.

Stam1na nähdään pitkästä aikaa kotiareenalla. Kuva: Teemu Leinonen.

– Paikalla on varmasti perhettä ja sukua, joten tässähän joutuu pian miettimään mitä suustaan päästää, varsinkin välispiikeissä. Tunne on hieman kuin oman koululuokan edessä laulaminen: tutut tuijottaa ja on vaikea katsoa silmiin, toteaa Antti Lemin Kirjavalle.

Edellisestä Staminan keikasta koti-Lemillä on vierähtänyt vuosia.

– Jalkosalmella soitimme Peer Güntin kanssa joskus 2007 tai vastaavaa… Ja sitten oli 2006 vuonna toisen albumimme levyjulkkarit Tapiolassa. Nämä ovat jääneet ainakin mieleen, hän muistelee.

Nyt saadaan voita kahta puolen leipää, sillä yhtenä Stam1nan lämppäreistä kuullaan kokoonpanoa Veljekset & Ilvekset.

– Veljesten ja Ilvesten esiintyminen on tätä kerran-elämässä-osastoa. Saimme vain idean Jussin kanssa, että iskelmäähän meidän on esitettävä, kun kerta Lemille päästään soittamaan, pikkuveli Antti kertoo.

– Kovasti olisivat halunneet YUP:ta myös Jalkosalmelle, mutta nyt on sentään kitaristi paikalla. Sekä tietysti muitakin bändiläisiä sieltä täältä. Lisänä on aito
Samuli Punkka iskemässä biisien väleihin perunaa ja Elkka-läppää! Täyttä rautaa! hän hehkuttaa.

Suvi Juopperi Lemin VPK:sta eli järjestävästä seurasta kertoo, että 50 ensimmäiselle Jalkosalmeen saapuvalle annetaan pala Lemin ruutuvaippaa, josta Antti Hyyrysen komea kiltti on ommeltu.

Vaikka ruutuvaippa käsistä revittäisiin, ei Antti omastaan luovu:
– Mie en omia kankaitani jaa, sen verran epähygienistä toimintaa se vastaanottavalle puolelle olisi. Ja kallistahan tuo kangas oli myös,
itse teetätin käsityönä alusta loppuun tehdyn kiltin tuttuilla ihmisillä. Mukana oli lemiläistä osaamista, mutta myös Lappeenrannan neulaa ja lankaa, kertoo hän projektista, josta Lemin Kirjava on taannoin raportoinut.

– Lopputulos on sellainen, jonka tungen jalkaani jos kutsu Linnaan joskus tulisi, Hyrde Hyyrynen ylistää.

Hyrden jäljelle jääneestä kilttikankaasta riittää pala 50 ensimmäiselle Jalkosalmeen saapuvalle.

Kymmenennen kerran järjestettävään Jalkosalmirockiin mahtuu monta muutakin bändiä. Kaikilla niillä on jokin kytkös Lemille, Suvi Juopperi kertoo.

Hyyrys-bändien ohella Jalkosalmeen tulevat uransa alkua elävä lemiläisbändi Zero Zanity, AnomiA Ruokolahdelta, V -niminen yhtye sekä helsinkiläinen Revenge Of The Boot.

– Tapahtuman suunnittelua ja järjestelyitä varten meillä o ntoimikunta johon kuuluu seitsemän henkeä  ja sitten illan aikana ja edeltävinä päivinä töissä on noin 50 henkeä Lemin VPK:sta., Juopperi kertoo ponnistuksesta.

– Talkoo työnä tehdään kaikki tapahtumaa varten , ulkopuolista lisäapua on hankittu järjestyksen valvontaan ja tietenkin anniskelualue on toisten hoidossa., hän sanoo.

Suvi Juopperin mukaan yleisötavoite on saada lava täyteen porukkaa, jotain 800 hengen verran.

Lemin Kirjava arvelee, että arvio on selkeästi alakanttiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *