Siirry suoraan sisältöön

Kirkon lukupulpetille somistusta

Kun aikaa vierähtää yli kaksi vuosikymmentä, kudontaohje häviää päästä. Sen on huomannut Mirja Huttunen, joka kutoo Lemin kirkkoon puuttuvia lukupulpetin liinoja. Mallina ovat 1980-luvulla kudotut saarnastuolin liinat.

Mirja Huttusella on työn alla valkoinen liina. Malli on saarnastuolista.

Lemin käsistään taitavat naiset kutoivat 1980-luvulla kirkkoon tekstiilit arkkitehti Juha Leiviskän ohjeen mukaan. Tekstiilitaiteilija Marja Mannisen millimetripaperimalli ei sellaisenaan käynyt käsityöohjeeksi, vaan naiset sovelsivat sitä oman taitonsa perusteella

Neljä liturgista väriä  kudottiin pappien stoliin ja saarnastuoliin. Nyt on sitten havaittu, että lukupulpettiinkin liinat tarvittaisiin. Kudontamallia ei kuitenkaan ole, joten Mirja Huttunen on yhdessä Tuula Salmen kanssa uuteen kertaan pähkäillyt, miten sukkulaa pitää juoksuttaa. Nyt hän otatti valokuvat varmuudeksi, että ei enää pääse unohtumaan.

Pominnassa on oltava tarkkana, että loimien määrä täsmää kuvioon.

Punainen ja violetti liina lukupulpettiin valmistuivat jo toissa kesänä. Vihreäkin on viimeistelyä vaille valmis. Valkoinen puolitoista viikkoa sitten vielä kangaspuissa, mutta mahdollisesti valmis jo nyt.

Vihreä väri on melkein valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *