Siirry suoraan sisältöön

Orivarsat laitumelle Miehikkälässä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kesäkuun toisena lauantaina Suur-Miehikkälän Haukniemeen kokoontui uskomaton väenpaljous katsomaan orivarsojen kesälaitumelle laskua.Parkkipaikat olivat tiukkaan täynnä kuin Jyväskylän rallissa, oli makkaran ja kahvin myyntiä, karkkikojua, arpajaisia ja poniajelua, kaikkea mitä markkinoilta voi toivoa.

Oriiden kesä alkoi Suur-Miehikkälässä.

Laitumelle piti tulla 16 orivarsaa, mutta esimerkiksi  Mertsi Nyman kuului olevan raveissa, joten hevonen tulee vasta myöhemmin. Tämän lähiseudun hevosia oli mukana muutama,taipalsaarelainen vilkasliikkeinen Bajo Cero Ardiente, kolmevuotias ruunikonkimo, hieno harmaa tummin kutrein, samanikäinen punarautias Jokelan Hilpertti Lappeenrannasta,saa  polttomerkin kavioonsa ja numeron 10 kylkeensä ja Luumäeltäkin oli Tuuvan Urmas, kaksivuotias tummanpunarautias sekä samanikäinen punarautias Kilponen.
Vaikka orivarsat ovat aika ”villejä, tänä vuonna ne käyttäytyivät melko rauhallisesti, liekö syynä se että monelle sekä kaverit että laidun olivat jo ennestään tuttuja. Silti vauhtia piisasi, kun pojat huomasivat lopultakin olevansa vapaita.
Laidun on laaja ja rajoittuu mukavasti vesistöön, kaksi joutsenta tarkasti ylilennolla aitauksen laitoja, ja muutama katsoja oli tullut veneillen mukaan. Varsat viettävät laitumella koko kesän ja niitä voi käydä siellä katsomassa. Tämän orivarsojen laitumellelaskutapahtuman järjesti Kymen-Karjalan Hevosjalostusliitto ry.

Oriiden laitumelle lasku oli suuri yleisötapahtuma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *