Siirry suoraan sisältöön

Hakamäellä kieroillaan hauskasti

Peräkylän profeetta on profeetta ihan omalla maallaan. Välijoen nuorisoseuran uusi kesänäytelmä sai yleisön hykertelemään hyvästä mielestä Savitaipaleen Hakamäellä torstai-iltana.

Pirkon (Sanna Pulkkinen, edessä) tahto ei osu yksiin Karoliina-äidin (Lilja Lind) toiveiden kanssa. Isä-Aapramilla (Arto Kylliäinen) ei ole asiaan juuri sanomista.

Tatu Pekkarisen kansankomediassa on kaikki se, mitä kesäteatteri kaipaa: nokkelaa sanailua, väärinkäsityksiä täynnä olevia juonenkäänteitä, sekalaista kansaa isännistä kanttoreihin ja sirkuspelleihin. Ja tietenkin rakkautta, joka leimahtaa salamavauhtia siellä ja täällä.

Sirkuspelle Canttorin (Tomi Tauti) ja Josephinen (Tuija Topra-Karppanen) rakkaus on jo vanhaa ja joutaa kuopattavaksi.

Pekkarisen 50-luvulta peräisin olevat piikit rahan- ja vallanhimosta pätevät tänäkin päivänä. Ohjaaja Johanna Juslin ei ole kuitenkaan millään tavoin nykyaikaistanut näytelmää, ja hyvä niin: nostalgia on kesänäytelmälle hyvä mauste.

Josephine ja Juntusen isäntä (Juhani Loukkola) ovat juonikkaita kumpikin.

Hakamäen yleisö osasi odottaa myös hyvää näyttelemistä, ja sitä se saikin. Viime kesän Amalian ja talvisten Männistön näytösten perusteella tiedettiin, että Välijoen porukalta homma toimii. Napakkaa, topakkaa, hauskaa, hullunkurista ja ajoin jopa herkkää näyttelemistä laidasta laitaan.

Arto Kylliäisen lökäpöksy Aaprami on kaikkea muuta kuin löysästi tehty hahmo.

Peräkylän profeetta viihdyttää Hakamäellä taas lauantaina, ja kahtena seuraavana viikkona neljästi kumpanakin. Päivät ja kellonajat löytyvät vaikkapa nuorisoseuran omilta sivuilta.

Saako kanttori Pelle (Ismo Tuhkalainen) Pirkon? Se kannattaa käydä varmistamassa Hakamäellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *