Siirry suoraan sisältöön

Kylän pisin baaritiski

Lemin pisin baaritiski oli loppuviikosta kovassa käytössä. Kirkon kiviaidan vieressä nautittiin kahvikuppi jos toinenkin, kun kirkkopiha toimi musiikkijuhlien kahvilana.

Avajaiskonsertin kahvitauolla Leena Kautto, joka seuraavana iltana emännöi jatseja omassa baarissaan.

Sää suosi kahvittelua kylän komeimmassa ulkoilmakuppilassa, kuten juhlia ylipäätään. Kirkkopihalla ei kastuttu edes sunnuntaiaamuna, kun ukkosmyräkkä osui kirkonmenojen tuntiin. Vedet vain kahvikatoksen katolta pois ja tarjoilu käyntiin.

Vaikka sittemmin sadetta saatiinkin, säräkeittokaan ei siitä laimentunut, vaan veisuuväki soi kattilan jotakuinkin tyhjäksi.

Eniten kiusaa ukkonen ja sähkökatkot aiheuttivat operettikonserttiin valmistuvia taiteilijoita ja valo- ja äänimiehiä. Vaan kuinka ollakaan: varavaloksi hankitut kynttilät olivat tarpeettomia, sähkö valaisi näyttämön monissa väreissä ja ääni kulki vahvistimien kautta, kun itse esitykseen päästiin.

Konsertista sitten poistuttiinkin 30 asteen trooppisen kosteaan helteeseen.

Vaan se, minne se kirkonmäen iso salamanlojaus  oikein iski, valkeni vasta tänä aamuna. Kunnan uusi traktori uhrasi henkensä vetämällä salaman puoleensa. Moottori meni lunastuskuntoon ja ikkunalasi rikki – ainakin.

Siinä sivussa kärähti pätkä varikon seinää, mutta oikeaa tulipaloa ei tullut. Jos varikko olisi tuleen syttynyt tai edes joku mahdollisen savun havainnut, olisi mennyt konserttikonsepti uusiksi. Sen verran palokuntaa oli tekniikkaan ja muihin järjestelyihin sidottu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *