Siirry suoraan sisältöön

Stam1nan lemiläisin keikka

Minkä menetyksen Suomen tanssilavat ovat tietämättään kokeneetkaan, kun Antti ”Hyrde” Hyyrynen aikoinaan omistautui metallimusiikille tangojen sijaan. Tätä mietti moni lauantaina Jalkosalmirockissa, kun Hyyrysen veljekset Antti ja Jussi (YUP) paljastuivat kyvyiksi myös prässihousuissa humpan ja valssin vieminä.

Jyri Kangastalo (vas.), Jussi Hyyrynen, Antti Hyyrynen ja Leo Suomalainen valloittamassa yleisöään.

Hyyrysen Veljekset & Ilvekset -kokoonpano houkutti paikalle yleisöä, joka ei luultavasti muuten olisi Jalkosalmeen tullut. Tai ainakin äideistä, isistä ja isovanhemmista oli helpompi saada kuskeja Lemin iltaan, kun tarjolla oli kerran elämässä -esitys, joksi Hyrde kokoonpanon ennen tapahtumaa nimesi. Kerran elämässä -elämyksenä kuulijatkin sen ottivat vastaan – nuoremmat Stam1na-fanit ehkä toivovatkin sen sellaiseksi myös jäävän.

Vanhemmat ja laajemman musiikkimaun omaavat taas voivat ajatella, että jos Stam1na ei jostain syystä Amerikkaa valloitakaan ja Suomen kesäfestarit ja samojen soittomestojen kiertäminen alkavat kyllästyttää, Seinäjoki ja tangomarkkinat olisivat uusi alku. (Tähän eukkomamma laittaa mielessään sellaisen silmää iskevän hymynaaman.)

Illan lopuksi kuultiin toki oikeaa Stam1naakin. Kotiyleisön pelossa pojat laittoivat parastaan, ja puoleen yöhön valvoa jaksaneet saivat  kuulla yhtyeen suurimpia hittejä vuosien varrelta Viidestä laukauksesta päähän lähtien. Toki uusimmankin levyn antia oli tarjolla: mm. Tavastia palamaan ja Ei encorea.

Encore toki saatiin kahtenakin kappaleena, ihan lopuksi Lääke. Lääkettä ei yleisö tarvinnut, se oli voinut illan ihan hyvin saatuaan pienellä rahalla Stam1nan ohella neljä kokoonpanoa, kun Veljekset laskettiin mukaan. Hyvin soittavia yhtyeitä enimmäkseen, uusia stam1noita tuntuu kasvavan mm. Ruokolahdella.

Lääkettä ehkä kuitenkin kaipaavat Jalkosalmirockin järjestäjät, sillä yleisömäärä jäi reiluun puoleen tuhanteen, lavan uumeniin olisi mahtunut paljon enemmänkin kuulijoita ja pitemmästäkin matkaa. VPK:n epäonneksi Stam1nan keikka ei ollut nyt kesän ainoa Etelä-Karjalassa, vaan lemiläisyhtye nähdään jo kolmen viikon päästä Lappeenrannassa.

Silloin ei taida kuitenkaan Lemin Elkka olla matkassa…

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *