Siirry suoraan sisältöön

Tähtikokit etsivät punasta ja kirjavaa

Lemin Kirjavan kommenttipalstalle tuli kirjoitus, jossa tähtikokit ylistävät lemiläisperunoita.

Huippukokit himoitsevat Lemin kirjavaa, kirjoittaa Christer Lindgren.

 

Olemme Puhtaiden makujen puolesta ry:ssa tekemässä intensiivistä maatiaistyötä. Jo vuonna 2009 saimme MTT:ltä sekä Punasta että Kirjavaa, ja kirjava voitti testimme kirkkaasti. Hyvin sijoittui punanenkin.

Olen myös ostanut Punasta (Kirjavaa en läytänyt) ja jakanut sekä ruokatoimittajille että Suomen parhaille keittiömestareille. Ostin tätä tarkoitusta varten myös säkillisen Punasta. Hans Välimäki on nimennyt sen ”maailman parhaaksi perunaksi”.

Pääsemme pienellä joukollamme nyt takaisin juuriaisten kimppuun ja etsimme Punasta kokeille. Ajatuksemme on tehdä juttuja, jossa tähtikokit käyttävät Lemin perunoita ja saada aiheesta juttua valtakunnalliseen mediaan.

Lopullinen tavoite on lemiläisten perunoiden tuminen aluksi ravintoloiden listoille. Onnistuimme tässä kyytön kohdalla ja aiomme onnistua taas.
Toivon että löydätte viljelijöitä, joilla on myös Punasta. Otamme niitä mielellämme erän vaikkapa korotettuun hintaan. Puhumattakaan kirjavasta! Sitä kokit haluavat paljon!

Älkää antako lemiläisten perunoiden hävitä, kun ne voidaan saaada näyttävästi esille ja nostamaan koko kunnan kuvaa! Pistäkää viestiä, luomme puolestanne ilmaiseksi yhteyksiä huippuravintoloihin! Vinkatkaa myös minne minun kannattaa olla yhteydessä.
Jos voitte auttaa asiassa, ottakaa ihmeessä yhteys. Olen varma, että kolmessa vuodessa Lemin omat lajikkeet ovat tunnettuja, ja kauppakin käy.

Terveisin
Christer Lindgren
PMP ry, varapuheenjohtaja, ruokakirjailija
050 320 9255
christer.lindgren@welho.com
PS. Teemme parhaillaan Maahenki-kustantamolle kirjaa ”maatiaisruoasta” ja jos saamme käyttöömme näitä perunoita, niille on paikka varattuna siinäkin

2 kommenttia artikkeliin “Tähtikokit etsivät punasta ja kirjavaa”

  1. Erkki Lintunen

    Värtsilässä on juuri aloitettu kamjanja Wärtsilä mustan puolesta tavoitteena palauttaa sen viljely ja tehdä siitä pitäjän merkkituote. Terveisin Erkki Lintunen (entinen Lemin pappi).

  2. Erkki Lintunen

    Kaija, meidän perunamme nimi kirjoitetaan tuplaweellä: Wärtsilän musta. Se on niin vanha lajike täällä syntymäpitäjässäni ja laajemmallakin.
    W:n musta on nimenomaan uuniperuna, joka kypsytetään karkean suolakerroksen päällä, ei folioita. – No, intoni malli on tietysti sieltä Lemiltä. En tosin ole tiennyt aikaisemmin, että Lemin kirjava ja Lemin punanen ovat eri lajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *