Siirry suoraan sisältöön

Lettuja laulun kera

Elokuun alkupäivinä Heituinlahden Virkiät Savitaipaleelta ovat kokoontuneet Mäntyperän Luontopisteen pihamaille aloittelemaan syyskautta lettukesteillä.

Letut tarjottiin musiikin kera.

 

Talon emäntä jännittää joka kerta säätilannetta, tällä kertaa taisi olla paras mahdollinen: ei liian kuuma, ei sadetta ja tuuli karkoitti niin hyttyset kuin ampiaisetkin pois. Virkiöitä saapui pihapöytien ääreen kolmisenkymmentä, (kuvia) ja musiikista huolehtivat Heituinlahden pojista Veikko Muukka haitareineen ja Aatu Markku viululla.
Lettukahvien lisäksi ohjelmassa oli tietenkin arvontaa ja ihmisten iloksi oli saatu mukaan Hopeisen Harmonikan finalisti Tuukka Waris, joka soitti kilpailukappaleensa Smoke on the Water pitkästä harjoitustauosta huolimatta rajusti ja upeasti. Tuukan isä Pasi Waris kertoi, että kilpailukappaleen valinnasta opettaja oli sanonut, ettei tällä ole ikinä päästy edes semifinaaliin, niin vaikea se on, mutta Tuukkapa vetäisi finaaliin, ja hienostihan se sielläkin meni, Kappale on Deep Purplen rajua rokkia, ja syntynyt heidän katsellessa räjäytettyä rakennusta, joka yhä paloi, ja musta savu kulkeutui järven yli.

Ilmankos musiikista kuulee tulen räiskeen, räsähdyksiä ja tummaa tuskaa. Ihmetellä täytyy, kuinka yhdeksänvuotias Tuukka pystyy esittämään sen niin mahtavalla voimalla!

Tuukka Waris ja Savua vetten päällä.

Tuukka Waris on viettänyt kesälomaa myös soitto-opinnoista, mutta nyt koulun myötä alkaa myös harjoitukset jälleen. Vanhoista valokuvista päätellen Tuukalla on sama harmonikka, jolla 10 vuotta sitten isoveli Petteri soitteli samoissa maisemissa, myös Hopeisen Harmonikan finalistina – nyt vielä armeijassa, soittokunnassa sielläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *