Siirry suoraan sisältöön

Nuorisomessut kutsuvat perheitä

Lemin koulujen lauantainen koulupäivä ei jääkään yleisurheilukilpailuihin ja taksvärkkiin, vaan koululaisia ja heidän vanhempiaan varten koulukeskuksessa Lemin ensimmäiset nuorisomessut.

Tapahtumassa esitellään nuorille ja heidän vanhemmilleen Lemin vireää yhdistystoimintaa ja eri harrastusmahdollisuuksia yhdistysten työpajoissa ja muissa esittelypisteissä.

– Koululaiset pääsevät koulupäivän aikana tutustumaan kotikuntansa yhdistysten tarjontaan. Nyt kun vanhemmat tulevat seuraamaan urheilukilpailuja, on heillä samalla loistava mahdollisuus perehtyä Lemin monipuolisiin aktiviteetteihin, sanoo kunnan vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljander.

Messuilla KoPa esittelee jalkapalloa, salibandyä ja futsalia, Lemin Eskot laserammuntaa, nuorisoseura teatteriharrastusta ja 4H-yhdistys monipuolista toimintaansa.

Kotiseutuyhdistys haastaa nuoret valokuvakisaan ja vaikka mukaan kotiseuturadiota tekemään, hevosystäväin seura järjestää kaikille harrastajille avoimet keppihevosten estekisat.

Marttojen työpajassa rypytetään piirakoita, Savitaipaleen musiikkikoululla on rumpupaja, Lappeenrannan kuvataidekoululla oma työpaja.

MLL, SPR, seurakunta, kunta, nuoret tuottajat, vanhempainyhdistykset ja Eksote ovat niin ikään messuilla mukana.

– Koulukeskuksen ovet ovat avoinna aamusta alkaen koulun entisillekin oppilaille ja muille kuntalaisille. Kun koulu huolehtii koululaisten ruokkimisesta, Marttojen soppatykki huolehtii muiden messuvieraiden ruokailusta maksua vastaan, kertoo seurakunnan nuorisotyön ohjaaja Kati Ahonen.

Nuoret tuottajat tarjoavat oppilaille ilmaiset grillimakkarat, muille ne maksavat euron.’

Vatsat täynnä on syytä muistaa myös vähempiosaisia ja varata mukaan rahaa myös SPR:n Nälkäpäivä-keräykseen, Kati Ahonen vinkkaa.

Yläkoulun sisätiloissa, pihalla ja kiekkokaukalolla järjestettävät messut ovat avoinna ensi lauantaina kello 8.30-14.00. Illalla jatketaan vielä Tapiolassa 4H-yhdistyksen bändi-illassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *