Siirry suoraan sisältöön

Perussuomalaiset avasivat vaalipelin

Perussuomalaiset avasivat Lemin kunnallisvaalikampanjan tuomalla vaalikatoksensa ja ehdokkaansa kaupan eteen perjantaina.

Yhteiskuvassa vasemmalta Daniel Kaartinen, Leila Paronen, Ilkka Helen, valtuustotyöstä seitsemän vaalikauden jälkeen luopuva Auli Kangasmäki, Lasse Nisonen, Mika Lohtander ja Juha Koivisto. Kuvasta puuttuu ehdokas Satu Turku.

Puolue on saanut listoilleen seitsemän ehdokasta, joista kaksi on naisia. Ehdokkaiden joukossa on myös juuri 18 vuotta täyttänyt Daniel Kaartinen, koko Suomen nuorimpia ehdokkaita.

Tällä valtuustokaudella Lemillä on kaksi perussuomalaista valtuutettua, eikä kolmaskaan paikka ollut kaukana. Nyt puolueen nosteen ja hyvien ehdokkaiden uskotaan nostavan paikkamäärän neljään, ellei peräti seitsemään.

Vaaliteemoja ei vielä ole suuremmin pohdittu.

– Valmiussuunnitelma pitäisi olla sille varalle, että Lemillä asiat toimivat mahdollisen kuntaliitoksen jälkeenkin, tuumaa Mika Lohtander.

– Kuntaliitos tehdään vain siinä tapauksessa, että Lappeenranta liitetään Lemiin, on Lasse Nisosen kanta.

Mika Lohtander haluaisi ennen kaikkea lisätä Lemin valmiuksia ottaa vastaan uusia yrityksiä. Juha Koiviston mielestä paras lääke olisi eroaminen Wirmasta, Lappeenrannan elinkeinoyhtiöstä.

– Sille maksettavalla yli 30.000 eurolla palkkaisi hyvin puolipäiväisen oman työntekijän ja tulosta olisi enemmän kuin 11 neuvontatapausta vuodessa, Koivisto pohtii.

Puoluetoimistolla Helsingissä perussuomalaisten kassaa pyörittävä Auli Kangasmäki kertoo, että toimiston ovi on käynyt mukavaan tahtiin. Ehdokkaista ei puolueella ole pulaa, heitä tulee hyvin erilaisista ympyröistä.

– Naisia saimme Lemillä ehdokkaaksi vain kaksi, harmittelee hän kotikuntansa muuten mukavasti mennyttä ehdokashankintaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *