Siirry suoraan sisältöön

Lettuja ja porkkanoita

Juuri kun oli edellisen artikkelin ehtinyt kirjoittaa, lähti eukkomamma kaupalle. Siellä kumottiin edellinen ja tarjottiin sekä lettuja että porkkanoita.

Kristillisdemokraattien Osmo Pylkön ja Tarja Kohosen tarjottaviin kuuluivat kahvin ohella mm. porkkanat.

Parkkipaikan laidassa oli kristillisdemokraattien vaalivaunu. Nykyvaltuustossakin vaikuttavat Osmo Pylkkö ja Tarja Kohonen kertoivat, että lauantaiaamun aikana oli keskusteltu muun muassa Eksotesta.

Tarja Kohonen arveli, että sote-piirin todellinen tila paljastuu vasta keväällä, kun ulkoinen arviointi on valmistunut. Ennen sitä kaikki on enemmän tai vähemmän arvailua. Piirin taloutta raskauttaa kaikki se painolasti, jota kunnat sille jo lähdössä kokosivat, hän muistuttaa.

Kuntaliitosten eivät Pylkkö ja Kohonen usko tuovan mitään autuutta, kun uusienkin rajojen sisällä ovat samat rahat ja ihmiset.

Parkkipaikan toiselta puolelta nenään kantautui kahvin ohella lettujen tuoksu. Kokoomus ryyditti santsikuppia lämpimällä eväällä.

Mervi Rings tarjoili Kalle Lahikaisen paistamia lettuja.

Teltalla pyöri enimmäkseen kokoomuksen omia ehdokkaita, mutta oli paikalle osunut myös perussuomalaisten pian emeritus-valtuutettu Auli Kangasmäki– kuulemma suoraan Timo Soinin vaalitilaisuudesta.

Mervi Rings ja Arto Penttilä kertoivat, että lettujen makuarvioiden ohella teltalla oli pohdittu muun muassa vanhojen kunnantalojen kohtaloa.

– Alkuperäisessä kuntoarvioinnissa oli kunnanvirasto I arvioitu parempikuntoiseksi kuin II-virasto, Rings muisteli. Puuviraston kohdalla ei korjauskustannuksia ole vielä edes laskettu.

Kokoomuksen lettutarjoilu siirtyi iltapäiväksi Kuukanniemen maitolaiturille. Joten vaalivaloa oli luvassa nyt sinnekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *