Siirry suoraan sisältöön

Linjurin kyydissä Viipuriin

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Viime viikolla Heitlahen Virkiät Savitaipaleella pääsivät yllättäin bussimatkalle Viipuriin. Rahastaja-Jussi (Timo Mattila) toivotti Heituinlahden Nuorisoseurantalon punaisista penkeistä rakennettuun Vennon bussiin tervetulleiksi kaikki matkustajat.

Rahastaja-Jussi kertoi, että matka on pitkä, ja bussi saattaa välillä hyytyä, joten kaikkien täytyy välillä ehkä työntää – yhtymällä kertosäkeisiin..

Bussikuskina haitareineen ja kuljettajan lakkeineen myhäili Matti Rahki. Monitaitoisena kulkumiehenä bussin etupenkille istahti Aarni Metsä, nimensä mukaisesti oikeastikin metsäalan töitä tehnyt.

Kulkumiehen viulu soi kauniisti, mutta kyllä repusta kirveskin löytyi – onnistuisikohan nykypäivän bussissa?
Ja tässä bussissa todellakin oli tunnelmaa! Railakkaasti ja riehakkaasti matkaa tehtiin kohti Karjalaa, Lappeenrannan kautta Viipuriin, välillä rahastaja-Jussin piti kiireesti antaa Mattilan muorille se pussikin, niin oli mutkaista ja mäkistä matka.

Taisipa komea punainen maatiaiskukkoparkakin jäädä kiireisen bussin alle, voi, miten komeasti koko esiintyvä kolmikko sen muistoksi laulelikaan!
Matkalla tuli julki rakkausjuttujakin, saatiin tietää, että kuljettaja Matti tykkäsi kyllä kullastaan, vaikka ”isohan se Iita on.” Lopulta näkyivät niin Torkkelin puisto kuin Viipurin tornikin, ja bussissa pantiin oikein tanssiksi, minkä nyt täydessä bussissa mahtui.

Hiukan matkustajia jäi arveluttamaan, kun huomasivat ostaneensa vain menolipun, pankinjohtajalta saisi kuulema kysellä kotimatkan kyytiä. Jotta silleen!

Alkunsa tämä hauska menomatka Viipuriin on saanut parinkymmenen hengen Afrikan-matkalla, ehkä silloin on ajankuluksi jotain keksitty. Tällaisenaan esitystä on nyt takana 51 kertaa.

Miehet käyvät ilahduttamassa vanhuksia ja vammaisia, kaikenlaisissa laitoksissa oleilevia ihmisiä. Heituinlahdesta matka suuntautui Savitaipaleen Valkamaan.

Tarkoituksena on matkata vielä samanverran eteenkin päin, ja sadas kerta on tarkoitus esittää Viipurin Pyöreässä Tornissa,  jos suinkin mahdollista. Matkalle on näissä merkeissä lähdetty vasta tammikuun puolessa välissä, joten pitkälle ovat pojat ehtineet.

Keski-ikä näillä veikkosilla on 70 vuotta, ja kehuivat, että emännätkin kotona ovat varsin suopeita tällaiselle matkustamiselle. Toivottavasti bussin takarengas kestää purukumipaikkauksella jatkossakin!

 

PS. Lemillä miesten linjuri ei ole vielä pysähtynyt. Voisi olla matkaan lähtijöitä täälläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *