Siirry suoraan sisältöön

Viidenneksi paras Suomessa

Lemi sijoittui jaetulle viidennelle sijalle, kun Helsingin Sanomat laittoi Suomen kunnat paremmuusjärjestykseen.

Helsingin Sanomien mukaan  Lemillä  menee keskimääräistä kuntaa paremmin näissä asioissa: vähemmän rikoksia, vähemmän työttömiä, vähemmän sairaita, enemmän liikuntapaikkoja, enemmän vauvoja, enemmän tilaa kodeissa, vähemmän ihmisiä toimeentulotuella, korkeampi äänestysaktiivisuus, vähemmän lainaa kunnalla, enemmän korkeakoulutettuja, parempi huoltosuhde eli työssä olevien lukumäärä verrattuna muihin kuntalaisiin, matalampi veroprosentti, lääkäriin saa nopeasti yhteyden, enemmän kirjastokäyntejä,

Lemillä menee keskimääräistä huonommin näissä asioissa: vähemmän verotuloja, kunnan vuosikate on heikompi, enemmän nuoria ilman läheisiä ystäviä. Kunta sai 20 pistettä 22:sta,
Vertailun voitti varsinaissuomalainen Rusko. Lemi oli jaetulla viidennellä sijalla, Taipalsaari jaetulla kymmenennellä sijalla. Eteläkarjalaisista kunnista myös Rautjärvi sijoittuu 50 parhaan kunnan joukkoon.

Kuntien paremmuutta kuvaava kartta löytyy Helsingin Sanomien verkkosivuilta.

Tänään kannattaa siis äänestää päättäjät Suomen viidenneksi parhaaseen kuntaan. Valittujen tehtävä on nostaa sijaa edelleen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *