Siirry suoraan sisältöön

Tonttupolku kutsuu taas joulun tunnelmaan

Lemin museonmäellä käy ensi sunnuntaina vilinä ja vilske .Sinne tulee joulupukki muoreineen ja poroineen sekä kymmenet tontut punaisissa
koltuissaan. Tunnelma on kuin joulusadusta ja luulet tulleesi Korvatunturille, lupaa kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.

Joulupukin muori on lupautunut poikkemaan Lemille kesken kiireisen sesongin.

Lumikuningatar toivottaa vierailijat tervetulleiksi museonmäen portilla.Polun alussa tuulimyllyllä kirjuritonttu kerää muistikirjaansa lasten lahjatoiveita.
Pitkin polun vartta vilahtelee tonttuja, jotka puuhailevat omia askareitaan sekä leikkivät ja laulavat.Aikaisempien vuosien ohjelmaa täydentäen ovat idearikkaat tontut kehittäneet uutta toimintaa.Tänä vuonna voi mm. suorittaa tonttutestin.

Ladossa tontut myyvät jouluisia leivonnaisiaan, mm. piparkakkutaloja, kakkuja ja sekä muita makeita ja suolaisia leivonnaisia. Halutessaan voi ostaa yllätyksellisen pukinpaketin kahdella eurolla.

Lämpimässä museotuvassa myydään puu-uunissa valmistettua herkullista joulupuuroa ja -torttuja sekä lämpimiä juomia. Museon puodista voi täydentää pukinkonttia Lemin käsityöläisten tuotteilla.

Tonttupolku on avoinna ensi sunnuntaina 2.12. kello 16-18. Polulle on vapaa pääsy, sen tarjoavat Lemin kotiseutuyhdistys ja Iitiän Martat.

Eikä tonttupolku tietenkään olisi oikea ilman joulupukkia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *