Siirry suoraan sisältöön

Lemin itsenäisyys ajankohtainen

Lemin itsenäisyys oli yhtenä puheenaiheena Suomen 95-vuotispäivänä.

Juhlapäivän jumalanpalvelus alkoi Lemin Erävän sudenpentujen ja partiolaisten lupauksilla.

Seppeleen sankarihaudoille laskivat Unto Nikunen sotainvalidien, Unto Hakuli sotaveteraanien ja Juha Koivisto kunnan puolesta.

Suomen kanssa samaninkäinen Unton Nikunen lausui sankarihaudoilla runon Karjalalle.

 

Koulukeskuksessa pidetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa juhlapuheen piti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Junnonen. Suomen kohtalon hetkien ja historian ohella hän muisteli tapahtumia Lemillä ja luotaili tulevaa.

Lemin itsenäisenä säilymiselle hän näki edellytyksiä, ainakin suhteessa Suomen kuntiin keskimäärin ne ovat talouslukujen valossa hyvät. Tuleva veroprosentti, 20, on kuusi prosentin kymmenystä valtakunnan keskiarvoa korkeampi, mutta muut luvut ovat Lemillä keskiarvoa paremmat.

Juhlan terevehdyssanat lausui valtuuston toinen varapuheenjohtaja Juha Koivisto. Muusta ohjelmasta vastasivat nuoret muusikot ja laulajat Maria Konttinen, Katri Kontunen, Opri Rousku ja Hanna Oikkonen, lausuja Hilkka Räty sekä Lemin laulumiehet ja Savitaipaleen mieslaulajat Taisto Taalikaisen johdolla.

Koulukeskuksessa olivat esillä miesten rintama-aikaiset puhdetyöt, mm. Urho Naparin kuusikulmainen rasia ja hirviveistos, Väinö Tölskin rasia ja Väinö Kohon pienempi hirvi.

 

Lemin juhlapäivä päättyi ilotulitukseen keskuskentällä. Tänä vuonna se oli paras koskaan. Itsenäisyyspäivän ilotulituksesta Lemillä olisi seudulliseksi tapahtumaksi siinä kuin maalaismarkkinoista tai tonttupolusta. Miksei se vertaantuisi musiikkijuhliinkin omaleimaisena lemiläistapahtumana.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *