Siirry suoraan sisältöön

Lemin liikenne turvallista

Vakuutusyhtiöiden liikennevahinkotilasto vuodelta 2011 kertoo, että Lemillä sattui viime vuonna 30 liikennevahinkoa, jotka johtivat korvauksiin liikennevakuutuksesta.

Käytännössä ne siis olivat enemmän kuin yhden osapuolen sattumuksia. Luku on asukaslukuun nähden pieni, vain 9,8 onnettomuutta tuhatta kuntalaista kohti, kun koko maan keskiarvo oli 19,8 vahinkoa.

Lemiläiset toki saattoivat kolaroida kaupungissa tai kauempanakin. Toisaalta taas kunnan läpi kulkee valtatie, jossa liikkuu paljon ”muukalaisia”.

30 vahingossa oli yhteensä kymmenen uhria eli korvauksia saanutta henkilöä. Tuhatta kuntalaista kohti luku 3,3 ja tuhatta autoa kohti 0,5.

Naapurin Savitaipaleen taso oli hyvin samanlainen. 51 onnettomuutta merkitsi 13,5 turmaa tuhatta savitaipalelaista kohti. Vahinkoja kärsi 13 uhria eli 3,4 uhria tuhatta savitaipalelaista kohti ja 0,5 uhria tuhatta savitaipalelaisautoa kohti.

Taipalsaarella vahinkoja korvattiin 64 tapauksesta eli 13,2 vahinkoa tuhatta kuntalaista kohti. Uhreja oli 28, eli 5,8 tuhatta asukasta kohti ja 0,9 tuhatta autoa kohti.

Kuutostien halkomalla Luumäelle liikennevahinkoja sattui 77, mikä on 15 tuhatta kuntalaista kohti. Vahingot olivat pahempia, sillä uhreja oli 40. Se tekee 7,8 uhria luumäkeläistä kohti ja 1,2 uhria tuhatta luumäkeläisautoa kohti.

Lappeenrannan kaupunkiliikenteessä sattui enemmän. 1.553 liikennevahinkoa tekee 21,5 vahinkoa tuhatta kaupunkilaista kohti. Kolareilla oli 378 uhria eli 5,3 tuhatta lappeenrantalaista kohti ja 0,9 uhria tuhatta autoa kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *