Siirry suoraan sisältöön

Apua reumasairaille

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen ReumaReippaat saivat vieraikseen Lappeenrannan Reumayhdistyksen hallituksesta kolme naista – puheenjohtaja Paula Härkösen  ja hallituksen jäsenet Marjatta Veikkasen ja Marjatta Tuomisaaren.

ReumaReippaat koolla. Takana seisomassa Mervi Piippo hänen edessään istuu (valk. paita, musta liivi) Pirjo Alaoutinen He ovat ReumaReippaitten vetäjiä ja yhteyshenkilöitä. Heidän edessään LPR.n reumayhdistyksen puheenjohtaja Paula Härkönen.

Tuliaisiksi naiset toivat itse koristeltuja kynttilöitä ja varsin iloisia uutisia. Vaikka lähes kaikki toiminta keskittyykin Lappeenrantaan, niin mukava oli kuulla Paula Härkösen kertovan, että liikuntapiirit jatkuvat, helmikuun lopulla Reijo Linna luennoi nivelreumasta. Maaliskuun aiheena on kipupsykologiaa ja huhtikuussa on mahdollisuus lähteä retkelle Tamminiemeen.
Paras uutinen kuitenkin on, että Armilaan saadaan reumapoliklinikka, jossa sairaanhoitaja auttaa kaikin tavoin reumalääkärin, terveyskeskuslääkärin ym. ohjeiden mukaan. Reumapotilaalle vartavasten tarkoitettua jalkahoitoa antaa Pasi Salo, hoidon omavastuu on. 20 euroa.

Armilassa alkaa myös pitkäaikaissairaiden EPP-ryhmät huhtikuussa, ne kokoontuvat kuusi kertaa kerran viikossa. Ryhmät alkavat maanantaina 8.4. klo 13.30-16.00 tai tiistaina 9.4. klo. 9.00-11.30. Näistä voi kysellä numerosta 040-1988820 (Tiina Simola).
Mukavan kahvi- ja jutusteluhetken aikana myös ReumaReippaat tekivät omia suunnitelmiaan. Päätettiin kokoontua joka kuukauden kolmas torstai entisessa paikassa Savitaipaleen terveysasemalla Pirjo Alaoutisen työhuoneella klo. 17.00.

Helmikuussa Sirkka-Liisa Vaalivirta kertoo linnuista kansanperinteessä omin piirroskuvin ja Antero Järvisen kirjan ”Linnut liitävi sanoja”-pohjalta. Yritetään myös päästä kimppakyydein kuuntelemaan Reijo Linnaa Lappeenrantaan. Myös kipupsykologia kiinnostaisi kovin. Toukokuulle kutsuttiin lappeenrantalaiset Mäntyperälle tutustumaan kipukasveihin ja kivun hoitoon kansanperinteen keinoin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *