Siirry suoraan sisältöön

M.A. Numminen ja Eino Grön musiikkijuhlille

Lemin maineikkaat musiikkijuhlat pidetään taas 24.-28.7.2013, luonnollisesti Lemillä. Nyt vietetään tapahtuman 30-vuotisjuhlaa, ja viime vuosien tapaan keskitytään laulumusiikkiin.

Tulevan festivaalin päätapahtumiin kuuluu baritoni Herman Wallénin ja venäläisen pianisti Lena Sorkinan liedkonsertti, jonka säveltäjiä ovat Schumann, Musorsgky ja Kilpinen. Saksassa uraansa tekevä Wallén on saanut liedkoulutuksensa Saksassa, liedin syntysijoilla. Konsertti pidetään perjantaina 26.7. Lemin kirkossa.
Lastenkonsertti pidetään perinteiseen tapaan Jalkosalmen lavalla, ja tällä kertaa estradille nousevat Gommi ja Pommi, aliaat M.A. Numminen ja Pedro Hietanen. Heidän konserttinsa nähdään ja kuullaan sunnuntaina 28.7.
Tänä vuonna viihdemusiikin ystäviä hellitään upealla tangokonsertilla, jonka tähtiä ovat mm. Eino Grön ja Sanna Pietiäinen. Konsertin käsikirjoituksesta vastaa Kari Kyrönseppä ja sen juontaa juhlien taiteellinen johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä. Tangon kulta-aika -konsertti pidetään 28.7. Lemin koulukeskuksessa.
Lemin musiikkijuhlien vuoden taiteilija on pianotaiteilija Jukka Nykänen, joka esiintyy juhlilla useissa eri yhteyksissä. Nykänen on erikoistunut pianoimprovisaatioon, ja hänen osaamisensa ulottuu klassisesta viihdemusiikkiin.
Perinteiseen tapaan Lemin musiikkijuhlat tarjoaa yleisölle useita ilmaistapahtumia. Valtaisan suosion saaneet Kouvon jatsit saa tähdekseen Porin jazzin 2012 ”vuoden taiteilijan”, laulajatar Nina Myan yhtyeineen. Kouvon baari sijaitsee Lemin kirkonkylässä, ja jazzkonserttiin 27.7. on vapaa pääsy.
Lemin musiikkijuhlat viettää siis 30-vuotisjuhliaan, ja festivaalille kutsutaan ensi kesänä kaikki entiset taiteelliset johtajat. Tapahtuman ohjelma täydentyy kevään mittaan, ja siitä saa ensi tiedot seuraamalla Lemin musiikkijuhlien Facebook-sivustoa sekä internet-sivustolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *