Siirry suoraan sisältöön

Uutta hyvää vuotta!

Eukkomamman vuosi vaihtui niin vauhdikkaasti, että Kirjava on jäänyt melkeinpä paitsioon.Syyt vauhtiin hymyilevät jouluntoivotuskortissa. Nyt hymysuut ovat palanneet kotiinsa, ja arki on palaamassa myös tähän huusholliin, kunhan vielä loppiainen vietetään pois.

Vuoden vaihtuminen ei aiheuttanut ihan samanlaista ryskettä kuin takavuosina, ei ainakaan eukkomamman korvissa. Raketteja lenteli taivaalle jotakuinkin tasaiseen tahtiin kuuden iltatunnin ajan. Niitä saatiin paukutella leudossa mutta tylsässä säässä.

Eukkomamma ei ole taikoja tehnyt eikä siten osaa ennustaa, mitä alkanut vuosi tuo tullessaan. Sen verran kuitenkin veikkaa, että uusia päättäjiä saadaan kunnan johtaviin luottamuselimiin, kunhan uusi kunnanvaltuusto aloittaa työnsä. Mutta vain osaksi uusia. Taitaa vanhaakin kaartia hallitukseen jäädä.

Ennen uutta kunnanhallitusta ja lautakuntia eukkomamma odottaa pantasutta, joka Etelä-Saimaan mukaan on nähty jo Suomenniemellä matkalla etelään. Mutta toisin kuin nettiuutisen otsikko kertoo, eihän se vielä Etelä-Karjalassa ole, kun Suomenniemellä on. Onneksi ehti maakuntaraja siirtyä.

Vaan eikö Lemillä ollut jo ennen joulua joku hukka liikuskellut? Näin ainakin tarina kirkolta kertoo. Jos sillä sudella olin panta, oli se varmaankin koira. Toisin on tämän Milan kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *