Siirry suoraan sisältöön

Kerrostalo kasvaa puheissa

Rakennusliikkeen suunnittelema kerrostalo kirkonkylään Tapuliaukion laitaan puhuttaa kylällä.

Paikallislehden uutinen, että liike kauppaa kahta asuntoa rakennettavasta talosta, on luettu monella tavalla. Kolmikerroksinen talo muuttui puheissa tornitaloksi, jossa kerroksia on ainakin kahdeksan. Ellei peräti 18.

18 on kuitenkin asuntojen määrä.

Eikä talolle ole vielä kaavaakaan, jos eukkomamma on oikeassa. Paikka on vanha yhtymän tontti osuuspankin kulmalla, ja olisiko liiketontti siltä perulta.

Jos talo rakennettaisiin, kolmikerroksisen talonkin yläkerrasta olisi varmasti mukavat näkymät Lahnajärvelle ja aina Kivijärvelle saakka. Järvinäkymistä ihmiset tuntuvat maksavan ihan mukavia hintoja, joten kannattava rakennushanke varmastikin.

Kolmekin kerrosta riittää sulkemaan näkymää kirkonmäeltä järvelle ja muuttamaan kyläkuvaa keskeisellä paikalla. Kyläkuva taas on kaavallisessa suojeluksessa maakuntakaavatasolla, jos eukkomamma oikein muistaa. Ainakin arvokkaaksi mainittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *