Siirry suoraan sisältöön

Päivän valoa ja illan hämärää

Kylläpä oli pääsiäinen! Mitä muuta saattoi kuin suunnata jäälle auringonpaisteeseen joka ainoa päivä.

Jäällä viihtyivät myös lapset ja koira.

Eukkomamma ei muista milloin olisi aprillipäivänä hiihtänyt. Nyt hiihti. Tänään olisi ollut vielä parempi ilma, mutta jalassa olivat huopatöppöset. Huhtikuun toisena päivänä, järven jäällä!

Vastaan tuli hiihtäjiäkin ja kuulemma talkootyönä tehty latu kirkolta Lahnajärven poikki Kuuksenelle on mitä mainioimmassa kunnossa. Menkää siis hiihtämään – eukkomamma taitaa tehdä sen lauantaina, kun taas ennättää. Meteorologi kun lupasi pakkasöitä ja aurinkopäiviä sinne saakka. Sunnuntaina ehkä kylmenee.

Mutta vaikka kuinka pakastaisi, kevät etenee. Aurinko lämmittää joka päivä enemmän ja enemmän ja päivä pitenee.

Kirkonmäellä tosin illat ovat kovin hämäriä kun syysmyrskyjen aikaan suurella vaivalla ja luonnonvoimia uhmaten asennetut uudet katuvalot ovat olleet jo kaksi viikkoa pimeinä. Ehkä odottavat ensi syksyä – energian säästöähän lampuilla on ajettu.

Kirkonmäestä kirkkoon: siellä vaihtui pääsiäisenä isäntä, kun kirkkoherra Lauri Vaalgamaa jäi ansaitulle eläkkeelleen. Eukkomammalta juhlat menivät sivu suun suurperhekiireiden takia. Mutta varmasti olivat hyvät kekkerit.

Lemin Kirjava ja Lemin Esko onnittelevat eläkeläistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *