Siirry suoraan sisältöön

Raitti railona aukeaa

Eukkomamma on iltakävelyllään iloinnut jäätiköiden sulamisesta. Mutta jään alta ovat paljastuneet entistäkin surkeammat jalkakäytävät.

Kevytväylän halkeama odottaa taas voikukkien puhkeamista.

Muutamat railot ovat pelottavan leveitä ja syviä. Ne voivat olla vaarallisia varomattomalle jalkamiehelle ja etenkin liikennöinnin aloittaneille kaksipyöräisille. Jos pieni pyöräilijä häviää näkyvistä, häntä saa ruveta huhuilemaan halkemasta…

Vakavammin puhuen, pahimmat halkeamat ja montut – siis jalkakäytävillä – ovat valtion tien laidassa, Iitiäntiellä ja Toukkalantiellä. Päällyste taitaa olla yhtä vanhaa kuin itse jalkakäytävät, parikymmentä vuotta. Montakaan paikkaa ei niihin ole laitettu.

Valtio tosin on lykännyt tienpitoaan yhä suuremmassa määrin kunnan hoidettavaksi. Mutta jospa nyt ely-keskus tai joku muu valtion instanssi ottaisi hoitaakseen railojen tukkimisen. Vaikkapa sillä rahalla, mikä on säästynyt, kun upouudet katuvalot ovat olleet pimeinä.

Eukkomamman iltakävelyllä tuli vastaan myös uudistus. Sen  voisikin heittää tähän ihan lukijakysymyksenä: missä sijaitsee Lemin kirkonkylän uusin katu – Reinkorven katu? Tässä kuva vihjeeksi:

Missä muuten on itse Reinkorpi?

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *