Siirry suoraan sisältöön

Tästähän se alkoi…

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Eipä arvannut Tanja Kunnas os. Pettinen, että joskus pitäisi omaa optikkoliikettä ihan samassa kiinteistössä, jossa ylä-asteen yhdeksäsluokkalaisena oli työharjoittelussa.

Työharjoittelusta ja Heimo Pirisen optikkotyöstä kertoi Yhteissanomat.

Työharjoittelusta kuitenkin kiinnostus alaan lähti. Tuli oltua muutamissa optikkoliikkeissä harjottelijana, sitten vuonna -93 tie vei Helsinkiin ja siellä optikkokouluun, joka kesti peräti 4,5 vuotta.

Ensin työtä tuli tehtyä Instrumentariumissa, kunnes mieli teki ihan omaa liikettä. Ja niinpä perustettiin Trend Optic Oy Helsinkiin. Pitkään Tanja teki töitä yksin, mutta asiakaskannan laajetessa parhaimmillaan kolme henkeä palveli hyvin. Siis hyvin, se oli alusta asti Tanjan tavoite, asiakkaan tuli lähteä tyytyväisenä ja mielellään tulla takaisin ystävien kanssa.
Hyvällä kiireettömällä palvelulla ja edullisilla hinnoilla asiakkaita alkoi tulla kaukaakin, ja uskollisina ovat monet yhä pysyneet. Helsingissä oli parhaimmillaan myös sivuliike, mutta siitä oli luovutava pian eikä ihan kivuttomasti,.

Vuonna 2009 koitti sitten kotiin paluun aika. Tähän entiseen työharjoittelupaikkaan perustettiin ensin sivuliike.

Remontti tehtiin itse, kertoo Tanja, mies on ollut suurena apuna kaikessa. Pienestä, kodikkaasta silmälasiliikkeestä tuli lopulta pääliike, kun entiset työntekijät ostivat Helsingin myymälän.Tanja muutti miehensä kanssa synnyinkotiinsa Suomenniemelle äitinsä luokse.
Tutuilla seutuvilla asiakkaita alkoi tulla mukavasti, eikä yhtään haitannut, että äiti oli ihmisille ennestään tuttu kierreltyään taloja tarkkailukarjakkona, ja isä oli Partakoskelta. Eivätkä entiset asiakkaatkaan ole hyljänneet, onhan se aika hauskaa, että isojen liikkeitten kaupungeista tullaan hakemaan palvelua Savitaipaleelta.

Tanja Kunnas sovittaa laseja rovaniemeläissyntyiselle ystävälleen Irene Keski-Nivalle

Aika lailla taiteellista silmää vaatinee osata opastaa asiakasta sankojen valinnassa, eikä ihme. Suvusta kyllä löytyy sitäkin. Pohjoisen matkalaiselle pieneksi vinkiksi : Kittilän Pöntsössä, noin 17 km Sirkasta Muonioon päin on mielenkiintoinen paikka Galleria Raekallio. Siellä taiteilee Tanja Kunnaksen äidin veli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *