Siirry suoraan sisältöön

Savitaipale Soi tarjoaa elämyksiä

Savitaipaleen kirkonkylän täyttää 29. kesäkuuta ainutlaatuinen yhdistelmä musiikkia, lastenkulttuuria ja kädentaitoja.

 

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Savitaipale Soi -tapahtumassa estradeille nousee lähes 40 muusikkoa seitsemässä eri konsertissa.
Klassisen musiikin ystäville on tarjolla kaksi kirkkokonserttia, joissa esiintyvät harmonikkataiteilija Matti Pulkki sekä kitaristi Juho Karppinen.
Hakamäen museoalueella piknik-konsertin aloittaa 100-vuotias Savitaipaleen Soittokunta.
Hyväntuulista menoa jatkaa Spirit of New Orleans – jazzyhtye solistinaan maineikas trumpetisti Leroy Jones (USA).
Lanteet saa keinumaan tiukkaa New York -tyylistä salsaa soittava kuubalaisvahvisteinen, 11-henkinen kotimaisista huippumuusikoista koostuva salsayhtye Tumbao Picante.
Illan päättää yksi suomalaisen soul-musiikin ehdottomista kärkinimistä, laulaja Sami Saari yhtyeineen.
Rock-nälkää voi tyydyttää illan päätteeksi ravintola Sahramissa, jossa vahvasti proge-vaikutteista musiikkiaan esittää joensuulainen Little Jack -yhtye.

Myös lapsille ja lapsenmielisille

Nukketeatteri Taiga-Matto vie katsojat tarunomaiselle matkalle sirkuksen maagiseen maailmaan. Esiintymispaikkana on vanha mongolialainen jurtta.
Pitkin päivää lapsille on tarjolla erilaisia työpajoja: voi osallistua leijatyöpajaan, Laulava Kynä -työpajaan, tai tehdä kasveista kortteja. Tai tutustua huovutukseen.
Vanhalla kirkonkylän koululla on nähtävänä pienimuotoisia mestariteoksia miniatyyri- ja nukkekotinäyttelyssä.
Käsityöläisten markkinat Pitäjäntuvalla (Vanha kunnantalo) kokoavat yhteen taiteilijoita ja kädentaitojen osaajia Suomesta ja ulkomailta. Esillä on taidegrafiikkaa, maalauksia, keramiikkaa ja käsitöitä. Työpajoissa voi nähdä osan esineistä valmistuvan silmien edessä.
Savitaipale soi -tapahtuman järjestää tammikuussa 2013 perustettu Savitaipale soi ry, jonka tavoitteena on   koko Etelä-Karjalan taide- ja musiikkielämän pitkäjänteinen kehittäminen yhdessä alueen muiden kulttuuriorganisaatioiden kanssa. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Taisto Taalikainen ja toiminnanjohtajana Mika Terho.
– Haluamme tuoda toimijana monimuotoisuutta kulttuurikenttään. Profiililtaan vastaavaa tapahtumaa ei koko Etelä-Karjalasta välttämättä löydy,  Mika Terho sanoo.
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös musiikki-, varhais- ja erityiskasvattajille suunnattu laulupiirtämisen seminaari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *