Siirry suoraan sisältöön

Virkiöitä salin täydeltä

Teksti: Sirkka-Liisa Vaalivirta,  kuvat: Terttu Kultanen

Kevät etenee kohisten, mutta pihatyöt eivät taida Heitlahen Virkiöitä haitata.

Pihatöiden lomassa ehtii hyvin kokoontua yhteen, isommallakin joukolla.

Heituinlahden nuorisoseurantalolla kokoontuu viikottain reilu parinkymmenenhengen porukka, joskus enemmänkin, mutta entäs, kun vierailijoita tulee oven täydeltä!
Huhtikuun lopun torstaina oli tietenkin vanhan tavan mukaan Heituinlahden pojat soittamassa ja laulattamassa. Saimme kuulla Veikko Viirun esittämän koskettavan tarinan Astridista. Yhdessäkin laulettiin,vaikkei paljon ehdittykään tällä kertaa.
Savitaipaleen takaa Hyrkkälästä saapui vieraaksi varsin aktiivisia Marttoja, taisi olla 11 naista. Alli Kauppi toi herkulliset leivonnaiset, Pirjo Tiainen luki savolaisäidin kirjeen pojalleen, sen , joka oli hitaasti kirjoitettu, koska poika ei kuitenkaan osaisi nopeasti lukea.

Etelä-Karjalan eläkeläispiirin karaokemestari Liisa Kuivanen lauloi poikein säestyksellä upeasti.

Heituinlahden poikien ja Liisa Kuivasen musisointia kelpasi kuunnella.

Ohjelmaa Martoiltakin olisi varmaan löytynyt vaikka kuinka paljon, mutta Virkiät on valjastettu myös kuntoilemaan, ja oikeastaan nyt olisi pitänyt lähteä ohjelman mukaan ihan ulos.
Eksotesta Riikka Lehmus ja Anne Karppinen ovat ottaneet Virkiät siipiensä suojaan. Saimaan AMIC:n fysioterapiaopiskelijat kehittelevät sitten ohjelmaa, jolla ikäihmiset saadaan pysymään omatoimisina ja hyväkuntoisina, jotta elo kotona onnistuisi paremmin. On harjoiteltu jumppaliikkeitä, tasapainoharjoituksia ja tärkeitä polvien vahvistuksia, jotta omin voimin vielä pitkään pääsisi sohvalta ylös.
Tällä kertaa puhuttiin kuitenkin ruuasta.Ulla Raunila totesi ilolla, että karjalanpiirakoiden päällä näkyi vihreeäkin, vitamiinit ovat tärkeitä. Santeri Korhonen laittoi oman lusikkansa tähän soppaan, erityisesti korostettiin proteiinin saannin tärkeyttä, sekä D-vitamiinin ja kalsiumin.

Mutta , mutta se paha ja salakavala suola! Oli yllättävää, että suolan tarve on yksilöllistä, ja joillakin voi olla jopa suolan vajausta. Ehkä ei kuitenkaan kannata ruveta lisäämään sitä kaiken varalta.
Kun vielä Mallu-auto saattaa kurvata pihaan, onkin ohjelmaa niin paljon, että hyvä jos ehtii arpajaisvoittonsa lunastamaan!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *