Siirry suoraan sisältöön

Niina Keitel musiikkijuhlien tähti

Laulumusiikki soi monin tyylein 30 vuotta täyttävillä Lemin musiikkijuhlilla. Ensimmäistä kertaa festivaalilla esiintyy lappeenrantalaislähtöinen mezzosopraano Niina Keitel, jonka ura oopperalaulajana on hienossa nousussa.

Keitel teki kuluneena keväänä kiitetyn roolin Suomen kansallisoopperassa Bartokin teoksessa Herttua Siniparran linna. Keitel on kiinnitetty Kansallisoopperan solistiksi, ja aiemmin hän on esiintynyt mm. Saksan oopperanäyttämöillä.

Niina Keitel ja pianisti Jukka Nykänen esiintyvät Lemin musiikkijuhlien ensimmäisessä konsertissa keskiviikkona 24. heinäkuuta Lemin kirkossa. Ohjelmassa on romanttista laulumusiikkia Sibeliuksesta Kuulaan ja Richard Straussiin.

Barokkia sävelin ja kuvin on luvassa CUPIDON UNI -konsertissa lauantaina 27. heinäkuuta Lemin kirkossa. Gambayhtye Jouhi ja espanjalainen sopraano Maria Altadill esittävät musiikkia barokin ajan mestarin Caravaggion maalauksiin.

Venäläis-suomenruotsalaista väriä juhlille tuo laulu-piano -duo Herman Wallén ja Lena Sorkina, joiden liedkonsertin ohjelmistossa on mm. Modest Musorgskin Nursery-laulusarja. Konsertin ohjelmatiedot on käännetty suomeksi ja venäjäksi. Runoilijan rakkautta -konsertti pidetään perjantaina 26. heinäkuuta, ja konsertin muut säveltäjät ovat Robert Schumann ja Yrjö Kilpinen.

Lemin musiikkijuhlien tuttuja tähtivieraita ovat lisäksi M.A. Numminen, Pedro Hietanen sekä Tangon kultaiset vuodet -konsertin solistit Eino Grön, Saska Helmikallio ja Sanna Pietiäinen. Heidän konserttinsa päättävät 30-vuotisjuhlat sunnuntaina 28.7.

Lemillä uskotaan, että laulu kuuluu kaikille. Luvassa on yhteislaulutapahtuma, Kouvon jatsit, vanhainkotikonsertti, torikonsertti sekä perinteistä neliäänisten virsien veisuuta musiikillisessa jumalanpalveluksessa. Näihin kaikkiin on vapaa pääsy.

Ohjelmasta tarkemmin juhlien omilla sivuilla.

Lemin musiikkijuhlien pääyhteistyökumppaneita ovat Karjalan kulttuurirahasto, Ossi ja Raija Tuuliaisen säätiö, Auto-Suni, Suni-yhtiöt, Lemin kunta ja seurakunta sekä Lemin Osuuspankki. Juhlia rahoittavat myös Suomen kulttuurirahaston Eelä-Karjalan rahasto ja Karjalaisen kulttuuin edistämisäätiö.

Taiteellinen johtaja vaihtuu

Lemin musiikkijuhlia kuudetta vuotta taiteellisena johtajana vetävä Päivi Loponen-Kyrönseppä jättää tehtävänsä tämän kesän jälkeen perhesyistä. Nyt juhlille etsitään sekä uutta toiminnanjohtajaa että taiteellista johtajaa. Molemmat tehtävät ovat osa-aikaisia.

Jokakesäisen festivaalin järjestää Lemin musiikkiyhdistys.

Lemin musiikkijuhlien kaikki tapahtumat pidetään Lemillä 24.-28.7.2013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *