Siirry suoraan sisältöön

Tykkimäellä Solbergin seurassa

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Tykkimäki Kouvolassa on monen mielestä vain huvipuisto, mutta onhan se paljon muutakin. Heti tien toisella puolella on vuosittain ilmettään parannellut crossirata.

Tänä vuonna rata sai aivan huippuvieraita maailmalta, kun kesäkuun alkupuolella ajettiin rallicrossin EM-osakilpailu RX Finland. Tätä ennen kilpailu oli jo pidetty Englannissa, Portugalissa ja Unkarissa.

Kouvolan jälkeen oli vuorossa Norja, Ruotsi, Ranska Itävalta ja päätöskisa Saksassa syyskuun loppupuolella.
Helteisessä säässä olikin hienoa nähdä upeita kuskeja, joista suurimman mielenkiinnon taisi herätää norjalainen Petter Solberg, jonka esitteessä sanottiin hänen värvänneen tiimiinsä varsin kokeneita rallicrossteknikoita. Näiden työskentelyä varikolla olikin hauska seurata.

Jokainen osakin, joka alustaan laitettiin, punnittiin tarkasti.

Solbergin voittoa pidettiin itsestään selvänä, niin ylivoimainen hän oli ihan finaalin viime metreille, vaan sittenpä auto hyytyi lisäkierrokselle pyörän taituttua alle. Kuski tuli ulos autostaan, lysähti Tykkimäen soralle teatraalisesti päätään pidellen.

Kohta hän kuitenkin nousi ylös ja tervehti yleisöään, kuten hänellä on tapana.

Eikä Solberg jäänyt vain näppejään nuolemaan, vaan kun voittajat oli palkittu, sai hänkin erikoispyttynsä.

Tässä kiittää yleisöään pytty käsessä jo hymyssä suin ja iloisesti.

Eikä ruttunaamaisia olleet teknikotkaan , vaan toivottelivat tämän eukonkin tervetulleeksi seuraavaan kisaan Norjan Helleen.
Jos ” Petteri ” sai palkintonsa, niin varsinaisen sisupuukon olisi ansainnut 22-vuotias suomalainen Toomas Heikkinen, joka ansiokkaasti ajoi finaalissa Ford Fiestallaan.

Tässä kuvassa Heikkinen (oik.) istuu ennen finaalia nimimiesten kanssa jakamassa nimikirjoituksia.

Finaalissa oikea eturengas särkyi, mutta sitekeästi hän jakoi kisan loppuun pelkällä vanteella. Voi sitä parkua , mikä autosta lähti!

Heikkisen auto varikolla.

Rallicrossin oma suosikkini, Atro Määttä, ei ihan finaaliin yltänyt teknisten ongelmien takia, mutta kun hän kävi jonoon nimikirjoituksia hakemaan, niin ympärillä ihailijat ihmettelivät, että mitäs sinä sinne menet…
Tässä kansailvälisessä EM-kisassa nähtiin toki yhdeksän suomalaista Määtän lisäksi, Jussi-Petteri Leppihalme, Silvo Viitanen ( 55v.!) Janne Kanerva, Ari Perkiömäki ,Aki Karttunen, Toni Lukander, Pekka Mustakallio ja Toomas Heikkinen. Ei hullumpi edustus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *