Siirry suoraan sisältöön

Eskoksi puun takaa

Olavi Punkka, 63, Iitiästä on uusi Lemin Esko. Ehdokkuuden ja valinnan hän kertoo tulleen täysin ”puun takaa”, mutta suostumusta ei tarvinnut miettiä.

Olavi Punkka sai Esko-paitansa Uimin kesäkisoissa sunnuntaina.

Kalastusta, kuorolaulua ja kylätoimintaa harrastava Punkka on nähnyt Iitiän kylän kasvavan muutaman savun kylästä oikeaksi taajamaksi Mikonharjun, Tuomelanpellon ja Tuomelankankaan asuinalueiden myötä.

Olavi Punkka on puheenjohtajana Iitiän-Remusen kyläyhdistyksessä. Sen sihteeri asuu Lappeenrannan puoleisessa Iitiässä, ja toimikunnan alueisiin kuuluvat myös Turkkilan ja Korpelan kylät. Lappeen, sittemmin Lappeenrannan raja ei ole koskaan kylätoimintaa rajoittanut.

Silti 600 metrin päässä Lappeenrannan rajasta asuva Punkka tuntee itsensä nimenomaan lemiläiseksi, ja kannattaa itsenäisen Lemin säilyttämistä hamaan tulevaisuuteen – myös Lemin kunnanvaltuutettuna.

– Niin kauan kuin rahkeet suinkin riittävät, niin itsenäisyys on säilytettävä, hän sanoo.

Säilytettävä on myös lemiläinen mieskuorolaulu, sanoo Laulumiehiin kuuluva Punkka. Hän toivoo mukaan uusia laulajia, ja uutta kuoronjohtajaakin jo kaivataan.

Olavi Punkka on löytänyt tiensä myös nuorimpien lemiläisten pariin ryhtymällä päiväkotikummiksi Iitiän uuteen päiväkotiin.

– Lenkillä ollessani tervehditään toisiamme.

Ensi töikseen uusi Lemin Esko pääsi palkitsemaan Uimin kisojen tasoitusjuoksujen parhaita.

Itsellään hänellä on kaksi aikuista poikaa ja kaksi pojantytärtä, 6- ja 3-vuotiaat.

Pienten ja vähän isompien lasten turvaksi hän toivoisi Iitiän alueelle parempaa liikennekulttuuria, niin maantielle kuin taajamateillekin. Nyt teillä ajetaan sellaista vauhtia, että pienet ja isommatkin kulkijat ovat vaarassa.

Olavi Punkka on järjestyksessään 12. Lemin Esko. Hänen toimikautensa on kaksi vuotta. Lemin Eskon valitsee kunnan sivistyslautakunta kuntalaisten ja järjestöjen esittämistä ehdokkaista.

Uutta Eskoa onnittelemaan ja hänen tutustumaan – jos ei vielä tunne – pääsee ensi lauantaina, kun Iitiän-Remusen kylätoimikunnalla on kahvi- ja lettukioskivuoro Lemin torilla.

 

Väistynyt Lemin Esko Kaija Lankia haastatteli uutta Eskoa Lemin Kirjavaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *