Siirry suoraan sisältöön

Lauantai-illan helmi

Gambayhtye Jouhi palkitsi kuulijansa Lemin kirkossa lauantai-iltana. Harvoin kuultu barokkimusiikki vei 500 vuoden taakse.

Jouhin musiikki on vanhempaa kuin Lemin kirkko, mutta kuin sitä varten sävellettyä.

Lemin kirkkoon oli tullut lauantai-illaksi ilahduttavan paljon kuulijoita, liki 150. Osa heistä oli musiikkijuhlien talkoolaisia, joille tarjottu konserttipalkka oli mitä mainioin.

Kolmen erikokoisen gamban sekä luutun tai barokkikitaran musisointi jäi ajoittain pimentoonkin espanjalaissopraano Maria Altadillin eläväisen ja taitavan laulun alle. Mutta esimerkiksi Stefano Landin kappaleen aikana oli mahtava kuunnella sopraanon ja Katri Susitaipaleen bassogamban keskustelua.

Kirkon penkeissä istui moni, joille gambamusiikki on tuttua korkeintaan television pukudraamoista. Nyt heille ja barokkimusiikkiin paremminkin tutustuneille tarjottiin oikea lauantai-illan helmi – pienimuotoista musiiikkia, joka loisti vuosisatojen takaa ja täytti koko kirkon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *