Siirry suoraan sisältöön

Lemi elää tangon tahtiin

Tangokuninkaallisia aivan vilisee Lemillä. Vasta hiljenivät musiikkijuhlien tangosoinnut, kun jo uudet tangokuninkaalliset ovat tulossa lemiläisiä viihdyttämään.

Sunnuntain tangokonsertissa kuultiin takavuosien tangokuningasta ja -prinsessaa – Saska Helmikalliota ja Sanna Pietiäistä. Ja heidän kerallaan suomalaisen tangon kruunaamatonta kuningasta Eino Gröniä, joka veti tanssilavoja täyteen jo ennen kuin Seinäjoella edes suunniteltiin tangomarkkinoita.

Lemillä taas on Jalkosalmen lavan täyttänyt jo useampana kesänä valovoimainen Varjokuva-yhtye. Se on tanssittanut tuottajayhdistyksen Heinätansseissa hyvällä menestyksellä.

Kuinka ollakaan, Varjokuvan solisti ja rumpali Kyösti Mäkimattila kruunattiin tämän vuoden tangokuninkaaksi pari viikkoa sitten. Niinpä hän ei pääsekään ensi perjantaina Jalkosalmen lavalle oman yhtyeensä kanssa. Sen sijaan hän esiintyy Lemillä tangokuninkaallisten hovisäestäjän Hovinarrit-yhtyeen säestämänä.

Eikä tässä vielä kaikki: Hovinarrien matkassa Lemille saapuu myös tuore tangokuningatar Heidi Pakarinen. Mutta ei Varjokuvakaan jätä heinätanssikeikkaansa väliin, vaan sitäkin Jalkosalmessa kuullaan Mr. Breatlesin kanssa.

Miten lemiläiset jaksavat tämän kaiken tangon paatoksen ja kuninkaallisen loiston, sitä voidaan vain arvailla. Järjestäjät tuskin enää nukkuvat öitään, kun pähkäilevät, millainen yleisövaellus Jalkosalmea kohti ylihuomenna suuntaa.

Luvassa on varmasti yksi lavan historian suosituimmista illoista, kun liputkin ovat halvemmat kuin sunnuntain täyteen myydyssä tangokonsertissa. Ja nyt saa myös tanssia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *