Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlille uudet johtajat

Lemin musiikkijuhlien uusi toiminnanjohtaja ja uusi taiteellinen johtaja valitaan heinäkuussa.

Lemin musiikkijuhlien johtoon on hakenut 16 henkeä. Toiminnanjohtajaehdokkaita on viisi, taiteellisen johtajan tehtäviä on hakenut kesäkuun loppuun mennessä 11 henkilöä.

– Molempiin tehtäviin on tullut hyviä hakijoita, joiden joukosta löydämme varmasti sopivimmat. Hakijat ovat tosi ammattilaisia, kertoo Lemin musiikkiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Minna Linna.

Valintakriteerit ovat Linnan mukaan selvät: toiminnanjohtajan tulee olla kokenut tapahtumajärjestäjä ja hyvä talousihminen. Taiteelliselta johtajalta odotamme monipuolista osaamista eri musiikinlajeissa.

– Juhlien ohjelman tulee ottaa huomioon konserttiyleisön tarpeet ja mieltymykset. Vaikka Lemin musiikkijuhlien perusta on taidemusiikki, emme tee festivaalia pelkästään klassisen musiikin yleisölle, hän sanoo.

Uudet johtajat julkistetaan tulevilla juhlilla

Tämän kesän musiikkijuhlat alkavat reilun kolmen viikon päästä, 24. heinäkuuta.

30-vuotisjuhlaansa viettävillä Lemin musiikkijuhlilla on tänä vuonna ohjelmassa muun muassa liediä, musikaalia, pianoimprovisaatioita, jatsia, barokkia, lastenmusiikkia ja tangoa.

Tapahtuman taiteilijoita ovat mm. Eino Grön, M.A. Numminen ja lappeenrantalaislähtöinen mezzosopraano Niina Keitel

Tänä vuonna uutuutena on alle 18-vuotiaiden vapaa sisäänpääsy konsertteihin maksavan aikuisen seurassa.

Juhlat jättävä Päivi Loponen-Kyrönseppä on ollut festivaalin taiteellinen johtaja vuodesta 2008 asti. Hän jättää tapahtuman perhesyistä.

– Tarkoitus on kertoa uuden johtajakaksikon nimet Lemin musiikkijuhlien aikana, lupaa Minna Linna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *