Siirry suoraan sisältöön

Päivi Loponen-Kyrönsepälle Lemin kello

Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana kuusi vuotta toiminut Päivi Loponen-Kyrönseppä sai Lemin kunnalta Lemin kellon tunnustukseksi työstään Lemin hyväksi.

Kellon Päivi Loponen-Kyrönsepälle (oik.) luovutti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eija Sinkko kukitti.

”Lemin musiikkijuhlat on asettunut juurilleen osaksi Lemin omaa, ainutlaatuista ja omaleimaista kulttuurielämää… Päivi Loponen-Kyrönsepällä, hänen erinomaisilla henkilöäkohtaisilla musiikin tiedoillaan ja taidoillaan sekä yhteyksillään huipputaiteilijoihin on ollut tässä kehityksessä ratkaisevan tärkeä rooli”, perustelee Lemin kunnanhallitus kellon luovustusta.

Kello on järjestyksessään 11:s. Sen luovutti lauantain torikonsertin yhteydessä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko.

Lauantain torilla esiintyivät mezzosopraano Niina Keitel ja pianisti Jukka Nykänen. Monipuoliseen ohjelmistoon kuului niin suomalaisia lauluja, oopperaa kuin tangoakin. Jukka Nykänen kunnioitti myös lemiläistä metallimusiikkia soittamalla Satm1nan kappaleen Karhunraudat.

Torimusiikista vastasivat Niina Keitel ja Jukka Nykänen.

 

Torikonsertti kokosi noin 500 kuulijaa ja kilpailee näin suosiosta sunnuntain tangokonsertin kanssa. Eino Grönin ja kumppaneiden tangoja kuulemaan on myyty ja varattu liki 500 lippua. Ovelta lippuja kuitenkin vielä saa.

Lauantain aamutori täyttyi jo varhaisessa vaiheessa musiikin, lettujen ja kaiken muun mukavan ystävistä.

Musiikkijuhlat jatkuvat siis vielä neljällä konsertilla: lauantai-illan gambakonsertilla kirkossa kello 19 ja Kouvon jazzeilla alkaen kello 21 sekä sunnuntain lastentapahtumalla Jalkosalmessa alkaen kello 14 (Gommi ja Pommi kello 15) ja tangokonsertilla koulukeskuksessa kello 16.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *