Siirry suoraan sisältöön

Pyykkipäivä Hakamäellä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Hakamäelle olisi toki mahtunut paljon enemmänkin väkeä mukavaa päivää viettämään.

Kaija Viiru ja Erja Ruohio pesivät pyykkinsä julkisesti.

Ehkä niin monet samalle päivälle sattuneet tapahtumat veivät ihmisiä muualle, mutta mukavaa oli täälläkin.

Saatiin nähdä niin maan mainiot pyykkärit – Kaija Viiru ja Erja Ruohio  –  iskemässä kartulla ja hankaamassa nyrkkipyykkiä leppoisassa tunnelmassa, kunnes Eila Kajanus-Jurvasen lukeman tutun runon mukaan rannalta löytyi kauha, koussikka.

Tuostapa akoille syntyi kauhea riita, jossa vesi roiskui ja kiivaasti käytiin läpi toisen ulkonäkö ja moraalittomuuskin. Mutta puhdasta pyykkiä kuitenkin tuli, ja somasti kuivuikin metsän reunassa Mirja Loisan narulle ripustamat vaatteet.

Mirja Loisa ripusti narulle puhdasta pyykkiä.

Ohjelmassa oli toki paljon muutakin veteen liittyvää. Sai kertoa kalajuttuja, oli ongintaa niin lapsille kuin lapsenmielisillekin, kesäjuhlan tapaan oli arvausta ja arvontaa, oli vohvelinpaistoa ja helteestä huolimatta myös muurinpohjalettuja paistettiin ihan avotulella.

Eila Kajanus-Jurvanen letunpaistossa.

Hakamäen luonpolku on saanut erittäin ansiokkaat vesi-aiheiset laput tietoiskuineen ja kuvineen. Pihamaata koristi Niilo Nikkilän valtavan kokoinen paunetti, joka ei kuulema kuitenkaan vielä oikein iso olekaan! Paunetti eli isorysä on mainio vekotin järven hoitoon Nikkilän mukaan, sillä saadaan liiat ns. roskakalat pois.

Toisaalta roskakalana pidetty särki on ihan mainio kalakukkokala, ainakin kirjoittajan mielestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *