Siirry suoraan sisältöön

Wallen vakuutti avajaisyleisön

Puolen virsikirjan paksuinen kolmikielinen tekstivihko oli kuulijoilla apuna musiikkijuhlien Runoilijan rakkautta -konsertissa. Baritoni Herman Wallén tulkitsi laulut sellaisella intensiteetillä, että lunttia ei oikeastaan tarvittu.

Heman Wallén ja Lena Sorokina musiikkijuhlien kutsuvierastilaisuudessa kotiseutumuseolla.

Avajaiskonsertiksi nimetty perjantai-illan  lied-konsertti vei kuulijat tunnelmasta toiseen. Konsertin alkupuolella Schumannin Kirjailijan rakkaustarina vei niin syviin ihailun, pettymyksen ja mustasukkaisuuden syövereihin, että ei uskonut laulajan koskaan niistä nousevan.

Vaan kuinka ollakaan, väliajan jälkeen Wallén olikin jo lastenkamarissa keskellä topakan lastenhoitajan ja pikkupojan keskusteluja venäläisen Musorsgskin sävelin ja sanoin. Ilmiömäisella eläytymisellään Wallén vaihtoi lauluissa ankarasta hoitotädistä ihmetteleväksi poikaseksi. Muodonmuutos ja mainiot tekstit olivat niin hykerryttäviä, että teki monesti mieli nauraa ihan ääneen. Mutta eihän sellainen konsertissa sovi, joten hihittelin vain hiljaa.

Lena Sorkinan pianosäestys pääsi parhaiten oikeuksiinsa konsertin lopussa Yrjö Kilpisen tunturilauluissa. Sorkina maalasi Lapin maisemia taitavasti.

Lauri Vaalgamaasta kunniapuheenjohtaja

Tunnelmointi jatkui konsertin jälkeen museotuvalla kutsuvierastilaisuudessa. Musiikkiyhdistys muisti taiteellisen johtajan tehtävät jättävää Päivi Loponen-Kyrönseppää. Tämä kiitti lemiläistä kulttuuritahtoa ja lemiläistä yhteisöä, joka on tehnyt musiikkijuhlat mahdollisiksi.

Musiikkiyhdistyksen entinen puheenjohtaja, kirkkoherrran tehtävät keväällä jättänyt Lauri Vaalgamaa sai kutsun yhdistyksen kunniapuheenjohatjaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *