Siirry suoraan sisältöön

Tuhat ja yksi tarinaa

Onneksi olkoon, Sirkka-Liisa – Mäntyperän eukko! Eilen julkaistu juttusi oli järjestyksessään tuhannes Lemin Kirjavassa julkaistu artikkeli.

Palkinnoksi Lemin Kirjava ojentaa virtuaalisesti Lemin kirjavia.

Kolmen vuoden ja kolmen kuukauden mittaisella polulla Lemin Kirjavassa on ollut uusi juttu melkeinpä joka päivä keskimäärin. Ei nyt ihan sentään, mutta sitä kohti on pyristelty. Savitaipaleen ”sivukonttori” Mäntyperällä on tuottanut niistä melkoisen osan.

Kun Kirjava on vapaasti kenen tahansa luettavissa, tekijöillä ei ole tarkkaa tietoa siitä ketä lukijat ovat. Mutta sentään jonkinlaisia tietoja urkintaohjelmat antavat.

Niinpä voidaan kertoa, että viimeksi kuluneen kuukauden aikana Kirjavalla on ollut 1.983 eri lukijaa – tai jos ajatellaan painettuja lehtiä, niin tilaajaa: saman tietokoneen tai kotimodeemin käyttäjät kun ovat yksi lukija. Mobiililaitteet ja mokkulat tosin taitavat monistaa samankin lukijan, kun hän käyttää konettaan eri paikoissa. ”Urkinta” kuitenkin paljasta, että yhdeksän lukukokemusta kymmenestä on hankittu kiinteillä koneilla.

Puolet lukijoista on satunnaisia sivuille ”eksyneitä”, toinen puoli palaavia. Suurin osa vakilukijoista käy sivuja vilkaisemassa joka päivä, mikä kyllä vaatisi tekijöiltä jatkuvaa uudistumista.

Lemin Kirjavaa kovin kiinnostaisi sekin, kuinka paljon sivuja luetaan Lemillä, ja kuinka paljon esimerkiksi Savitaipaleella. Mutta sitäkään tietoa ei ole, kun molemmat on laskettu Lappeenrantaan.

Lappeenranta on kuitenkin vasta toiseksi suurin kävijätilastossa, ensimmäinen kun on Helsinki. Mutta siinä on paljon läppäreiden ja mobiilien tuomaa harhaa, samoin ”pääkonttorin” sijaintitietoa työpaikkojen tietokoneissa. Luultavasti sivuja kuitenkin selaillaan näillä kulmilla eniten.

Viimeksi kuluneen kuukauden aikana Kirjavan lukijoita on ollut 22 maassa, 127 kaupungissa. Vähintään yhtä kirjavaa sakkia kuin ovat Kirjavan sivutkin.

Nyt 1.001 jutun verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *