Siirry suoraan sisältöön

Vielä ehtii kasvattamaan romukasaa

Lemin 4H-yhdistyksen metalliromun keräys jatkuu elokuun loppuun saakka.

Uimintien varteen Hoville on kesän aikana tuotu jo melkoinen määrä metalliromua.

– Metallin keräys jatkuu elokuun loppuun. Senkin jälkeenkin romuja voi tuoda siihen saakka, kunnes yrittäjä käy romut noutamassa, kertoo Lemin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Merja Kuukka.

Keräys on kesän aikana tapahtunut omatoimisesti. Nurkista on joutavaa romua tuotu Hovin talon risteykseen merkittyyn paikkaan.

– Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta itse käydä vanhoja liesiä tai vastaavia kotoa hakemassa. Mutta jos minulle ilmoittaa, voi yrittäjä sitten syksyllä ne hakea, Kuukka opastaa.

Metallikeräyksen järjestäminen on jo vuosia ollut 4H-yhdistyksen varainhankintakeino. Viime vuosina paikka on ollut sama Uimintien varressa kirkonkylän tuntumassa.

– Kun sitä ennen keräyspaikka oli jäteaseman luona, sinne tuotiin kaikenlaista jätettä vanhoista sohvista alkaen. Hovilla romut ovat paremmin silmien alla ja asiatonta tavaraa on ollut vähemmän, Merja Kuukka kertoo.

Lemiltä romumetalli viedään syksyllä välivarastoon Lappeenrantaan tai Kotkaan, ja sieltä sitten aikanaan sulattamoon Porin seudulle.

4H-yhdistyksen osuus keräyksessä on sen järjestäminen ja jälkien siivous.

– Mikään kultakaivos keräys ei yhdistykselle ole, mutta olemme tyytyväisiä kaikesta romusta, mitä ihmiset tuovat, ja siitä saatavasta rahasta, Kuukka toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *