Siirry suoraan sisältöön

Kansa juhli satavuotiasta pankkiaan

Tapuliaukiolla oli väkeä kuin markkinoilla perjantaina, kun Lemin Osuuspankki tarjosi säräsoppaa ja ohjelmaa sadan vuotensa kunniaksi.

Metkut-lastenkuoron Lemin osasto esiintyi Riitta Järvisen johdolla.

Pöydät oli katettu ja soppatarjoilu järjestetty sateen varalta telttaan. Aurinko paistoi koko päivän ja suu oli hymyssä myös toimitusjohtaja Eero Innasella, joka sai onnitteluja sadasta vuodesta kymmeniä, ehlä satoja kertoja.

Säräsopan keittäneet maatalousnaiset eivät kesken tarjoilun ehtineet laskea, montako annosta keittoa kului.

– En edes ole pysynyt laskussa siitä, kuinka monta kertaa tarjoilukattilaa on pitänyt täyttää, totesi kauhan varressa ahkeroinut Liisa Haiko.

Kolminumeroinen luku annosten määrä varmasti oli, sillä soppavieraita riitti koko kuusituntisen juhlan ajaksi.

Eero Innanen ei ryhtynyt veikkaamaan, vieläkö juhlitaan itsenäisen pankin 110-vuotisjuhlia. Hän kun ei ole siihen vaikuttamassa enää kovinkaan montaa vuotta.

Lemin pankin pysyminen osuuspankkifuusion ulkopuolella on ollut merkittävä ratkaisu paikkakunnan kaikkien palvelujen kannalta, muistutti hallituksen puheenjohtaja Matti Uusitalo:

– Jos fuusioon olisi menty, ei täällä olisi osuus- eikä säästöpankin konttoria, vaan tilanne olisi kuin Taipalsaarella, oli hän avionsa.

Pankin juhlat pidettiin Tapuliaukiolla pankin päädyssä.

Pankin ajankohtaisiin asioihin kuuluu kirkonkylän uusi yleiskaava, joka on saanut juuri lainvoiman. Kaavassa Tapuliaukion laitaan on osoitettu kerrostalon paikka – hieman juhlatelttaa alemmaksi rinteeseen.

– Tonttikaupat rakennusyhtiön kanssa tehtiin kaksi viikkoa sitten, toimitusjohtaja kertoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *