Siirry suoraan sisältöön

Asia vireille verkon kautta

Lemi on liittynyt verkon kuntalaisaloite-järjestelmään. Nyt kuka tahansa kuntalainen voi tehdä aloitteen Lemiä koskevassa asiassa ja saada sen valtuuston käsittelyyn, jos asia saa riittävästi kannustusta.Jos aloite saa taakseen vähintään kaksi prosenttia äänivaltaisista kuntalaisista, on valtuuston otettava se käsiteltäväkseen. Lemillä se tarkoittaa noin 50 allekirjoittajaa.

Aloitteeseen kansanäänestyksestä allekirjoittajia tarvitaan vähintään viisi prosenttia – Lemin oloissa noin 120.

Aloitteen voi tehdä tai sitä kannattaa kuntalaisaloitesivustolla. Sinne ovat Lemin lisäksi Etelä-Karjalan kunnista ilmoittautuneet Taipalsaari, Ruokolahti ja Parikkala. Yhtään aloitetta ei missään näistä kunnista ole sivuille vielä jätetty.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *