Siirry suoraan sisältöön

Ensin juhlitaan, sitten hurmataan

Lemin nuorisoseuralla on kiireinen syksy. Marraskuussa juhlitaan 120-vuotiasta seuraa ja tuodaan ensi-iltaan Maiju Lassilan näytelmä Naistenhurmaajat.

Tahvo Suihko (Jari Kapiainen) iskee silmänsä muiden muassa Katri Tyniin (Vilma Penttilä.)

Tuore maali tuoksuu Tapiolassa remontin jäljiltä. Näytelmäporukka ei kuitenkaan ehdi ehostunutta taloaan ihastelemaan, sillä harjoituksissa pitää kiirettä.

Maiju Lassilan kirjoittama ja Juha Vuorisen muokkaama Naistenhurmaajat on ohjaaja Sami Sivosen uusin löytö Lemin näyttelijöille. Tekstin myötä lavalle nouseekin tavallistakin suurempi harrastajakaarti, yli 20 näyttelijää, heistä puolentusinaa uutta tuttavuutta.

Naistenhurmaajat vie katsojat Etelä-Savoon, 30-luvun tietämiin. Näytelmä vilisee naimahaluisia leskiä ja neiti-ihmisiä, naisseuraa kaipaavia miehiä, joiden ajatukset ja mieltymykset menevät ristiin.

 

Sunnuntain harjoituksissa käytiin koko näytelmä läpi. Plarit olivat vielä kovassa käytössä, ja tekstiä kerrattiin kulisseissa ahkerasti.

Näytelmän ensi-ilta on marraskuun 29. päivänä. Näytösajat ja päivät löytyvät nuorisoseuran omilta nettisivuilta.

Aira Grén on Tapiolan kokenutta näyttelijäkaartia, Lotta Tikkala, Noora Tynkkynen ja Venla Tikkala ensikertalaisia.

Mutta jo ennen kuin ensi-iltaan ehditään, juhlii nuorisoseura kunnioitettavaa 120 vuoden ikäänsä. Juhlapäivä on 16. marraskuuta. Päivä aloitetaan lastenjuhlalla kello 14. Varsinainen juhla alkaa kello 18 ja päättyy tanssien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *