Siirry suoraan sisältöön

Harjula ja taipalsaarelaiset tutuiksi

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Jo pitkään Taipalsaaren eläkeläisten puheenjohtaja Raili Tiimonen oli tuumaillut, että olisi mukava tavata erilaisia seuroja toisilta paikkakunnilta.

Eino Aapron (vas.) ja Jukka Talkan hanurit kohtasivat Taipalsaaren Harjulassa.

Eino Aapron (vas.) ja Jukka Talkan hanurit kohtasivat Taipalsaaren Harjulassa.

Ensimmäisenä yhdistyksenä Savitaipaleen eläkeläiset saivat kutsun Harjulaan, metsän keskelle harmaapeltiseen liikuntakeskukseen, varsin lämmintunnelmaiseen tapaamiseen.
Ihan ensimmäiseksi nautittiin kuumasta keitosta, ei sentään hirvisopasta, vaan maan mainiosta lihakeitosta, jossa liha oli todellakin kypsää, eikä makuakaan puuttunut.Keiton keittivät vuosien kokemuksella Hannu Olkkonen ja Pekka Pylkkö.

Keittoa jakaessaan Hannu Olkkonen kertoili, että neljän hengen perunankuorintatiimi alkaa olla jo iäkästä, keski-ikä lienee jo kahdeksankymmenen kieppeillä. Keitto ei ollut mitään arkista lihapottua, vaan naudan kulmapaisti ja perunat olivat saaneet makuja myös runsaista kasviksista, chilistä, pippureista ja maustevihanneksista.

Hannu Olkkonen tarjoamassa keittoa

Hannu Olkkonen tarjoamassa keittoa Pirkko Muukalle.

Keittokokemusta miehillä on jo 24 vuoden ajalta, niin kauan hernesoppaa on keitetty urheiliseuran hyväksi, taisipa soppa olla kuumana Lappeenrannan torilla syysmarkkinoidenkin aikana.
Tervetulotoivotuksen jälkeen kuultiin runonlausuntaa kahdella kielellä – suomeksi runon esitti aina Marja Kilpiä ja saman sitten karjalaksi Mirja Iivonen.

Mirja vasemmalla, Marja oikealla.

Mirja vasemmalla, Marja oikealla.

Jukka Talka säesti yhteislaulua, jonka jälkeen Ritva Moisio lausui varsin ansiokkaasti kolme runoa. Saatiin mm. kuulla , kuinka palokärki syntyi ilkeän emännän ajaessa veden pyytäjät tupasestaan (Pohjanpää), sekä opettavaisen tarinan Savitaipaleelta, miten käy, kun ei nuorena saa oppia työn tekoa. Huonostihan siinä käy.
Onneksi Savitaipaleella kuitenkin osataan, Terttu Kultasen runoilemasta ja Eino Aapron säveltämästä Elämänretkestään kuoro kertoo tässä laulellen.

laulu
Savitaipaleen yhdistyksen puheenjohtaja Esko Simonen kiitti mukavasta iltapäivästä, ja toivotti isäntäväen vastavierailulle ehkäpä kevätpuolella. Lahjaksi Savitaipaleelta tuotiin Tuliniekan tämän syksyn uutuus, Kuikka-järviroihu kauniissa lahjapakkauksessa.
Yhteislauluina laulettiin vielä muutama Saimaa-aiheinen laulu, juotiin kahvit ja urheilutalolla kun oltiin ei pieneltä kilpailultakaan voitu välttyä.

boccia

Aikaan saatiin tasapeli, kuinkas muuten.Kahvitauolla taustamusiikista huolehtivat haitaristit Jukka Talka ja Eino Aapro.

Arpajaisten jälkeen matkattiinkin sitten tyytyväisinä monelle tuntemattomia kuraisia kyläteitä pitkin kotiin päin Savitaipaleelle. Ehkäpä näin tullaan tutuiksi, niin kylät , kujat kuin ihmisetkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *