Siirry suoraan sisältöön

Lemille uudet papit

Lemin seurakunta saa uuden papiston joulukuun alusta lukien.

Mikkelin  hiippakunnan tuomiokapituli  määrännyt pastori Katariina Äijälän Lemin seurakuntapastorin virkaan 1.12 lukien.

Rovasti Paavo Salakka määrättiin hoitamaan virkaatekevänä Lemin seurakunnan kirkkoherran virkaa 1.12.2013 lukien , kunnes virka täytetään vakinaisesti, enintään 31.8.2014 saakka.

Kirkkoherranvaalien ajankohtaa ei ole määritelty eikä ehdokkaita asetettu.

Eduskunta hyväksyi juuri kirkkolain muutoksen,  joka mahdollistaa vaalin siirtämisen kirkkovaltuuston tai seurakuntaneuvoston tehtäväksi. Seurakunta voisi edelleen silti päättää jättää kirkkoherra seurakuntalaisten valittavaksi. Uusi laki astuu voimaan ensi vuoden alussa.

1 kommentti artikkeliin “Lemille uudet papit”

 1. erkki lintunen

  Seuraan edelleen kirkkoherran vaalin etenemistä Lemillä. Kuulin juuri, että olisi 5 hakijaa. Niin on kirkon Herra kuullut rukoukset.

  Sekin toiveeni on toteutumassa, että kirkkovaltuusto voisi ensi vuoden alusta alkaen valita kirkkoherran. Jo on aikakin tälle uudistukselle. Näin pääsee muutkin seikat kuin messussa annettu vaalinäyte vaikuttamaan valintaan.

  Kirkkoherran virkaan kun kuuluu muutakin kuin saarna ja lauluääni. Hallinto sekä suhteet työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välillä vaikuttavat aina laaja-alaisesti.

  Jumalan siunausta Lemille, että saisitte hyvän paimenen!

  Erkki Lintunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *