Siirry suoraan sisältöön

Lisää Taipalsaarta tutuksi

Mäntyperän eukko ei ole ainoa, joka on tehnyt kotiseuturetken Taipalsaarelle. Eukkomammakin poikkesi siellä taannoin.

Eukkomamman kohteena oli Linnavuori.

Eukkomamman kohteena oli Linnavuori.

Linnavuori on muinainen turvapaikka, jossa on sijainnut iso hirsilinna. Jäänteitä siitä kuulemma on löydetty. Nyt niitä on vaikea löytää.

Muinaisilla asukkailla tuskin oli yhtä komeita portaita linnaan kiipeämiseen, kuin mitä nyt on retkeilijöille tehty. Vastikään paikalta on myös kaadettu puita, jotta näkymä Saimaalle avautuisi paremmin.

Komeat näkymät näköalatasanteelta avautuvatkin.

Komeat näkymät näköalatasanteelta avautuvatkin.

Linnavuori on Lappeenrannan rajalla, aivan Ketveleen asuinalueen tuntumassa.

Kannattaa pistäytyä ohi ajaessa tai ihan vartavasten.

 

2 kommenttia artikkeliin “Lisää Taipalsaarta tutuksi”

  1. Hannu Olkkonen

    Hei Eukkomamma!
    Taipalsaarella on nähtävyyksiä Kuivaketveleen Linnavuoren lisäksi, josta torivalvoja Koistinen löysi poikansa kanssa myös kalliomaalauksen (maalaus on pudonneen lohkareen maatavasten olevalla sivulla, eikä sitä enää voi ihailla)Herrain Turasalon Linnavuori kalliomaalauksineen sekä vaakatasossa olevine hiidenkirnuineen, Valkeissaaren kalliomaalaus. Kannuksen linnanvuori kalliomaalauksineen sekä Eerikanniemen lähellä oleva Lintuvuoren kalliomaalaus. Valkeissaaren kalliomaalaus oli kolmas Suomesta löydetty maalaus, löyttäjä torivalvoja Koistinen. On Sinulla Eukkomamma edessä useampia Taipalsaaren reissua.

  2. Teinpä, Kaija, lehteäsi ja Lemiä tutuksi satakuntalaisillekin, kun etsin Satakunnan Kansasta käsiini toimittaja Tuuli Penttinen-Lampisuon kiittääkseni häntä videoni kommentoinnista ko. lehdessä kesällä! Siinä sivussa meni tietysti Savitaipale-tietoakin Länsi-Suomeen esi-isieni maille.

Kommentointi ei ole käytössä.