Siirry suoraan sisältöön

Paloautoja ja pieniä palomiehiä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kylläpä oli sunnuntaina vilskettä Savitaipaleen paloaseman kieppeillä. Piha oli täynnä paloautoja, mukana maaston värinen armeijan paloautokin.

Pieni Siiri kiipesi reippaasti punaiseen paloautoon, mutta ei ole kuitenkaan vielä varma, tuleeko tästä hänelle työ ja ammatti.

Pieni Siiri kiipesi reippaasti punaiseen paloautoon, mutta ei ole kuitenkaan vielä varma, tuleeko tästä hänelle työ ja ammatti.

 

Paloaseman ovet olivat sepposen selällään, ja heti oven pielessä mehumukeineen touhua katselivat nuoret palomiehet Aatu ja Aleksi komeissa virkapuvuissaan. Omat numeroidut kypärät päässään he kertoivat, että letkun vetoa on jo harjoiteltu ja sammuttamista myös. Nuorisoryhmässä heitä on toistakymmentä.

pojat Tarjolla oli glögiä ja mehua, pipareita ja monenlaisia oppaita. Pöydän takaa löytyi entisiä nuorisoryhmäläisiä, ja mukaan sai ottaa Rastipassin, joka tosin oli lapsille tarkoitettu. Rasteille oli oikein jonoa! Otso Supperi neuvoi ihan pieniäkin sammutuspeiton käytössä, oikeaa tulta ei grilliin toki oltu sytytetty.

Kovin taisivat Jasper (kuvassa sammutuspeiton takana) ja vuoroaan odottava sisko Moona Tynkkynen jännittää, osaako tuota temppua ihan oikein tehdä.

Kovin taisivat Jasper (sammutuspeiton takana) ja vuoroaan odottava sisko Moona Tynkkynen jännittää, osaako tuota temppua ihan oikein tehdä.

Seuraavalla rastilla Esa Viiru kertoi palovarottimen tärkeydestä ja varauloskäynti-merkistä. Olipa tuohon rakennettu pyöreä kolonen, josta lapset mielellään pujahtivat turvaan.

Tässä pelastustielle on menossa Otso Kilkkinen, mukana äiti Hanna Kilkkinen.

Tässä pelastustielle on menossa Otso Kilkkinen, mukana äiti Hanna Kilkkinen.

Rastin lisäksi tästä tehtävästä sai pelastuslaitoksen hienon EK 105-paloautotarran. Rastien kiertäjiä oli niin paljon, että mahtoivatko kaikille puuhakirjat ja värikynät lopulta riittääkään, toivottavasti.
Muutakin tapahtumaa oli lähes samassa pihapiirissä.

Taina Valsi kutsui avoimin ovin väkeä tutustumaan uuteen liikuntasaliinsa.

Taina Valsi kutsui avoimin ovin väkeä tutustumaan uuteen liikuntasaliinsa.

Täälläkin oli mahtavat tarjoilut, oli arvanmyyntiä ja nämä neitokaiset Milla ja Elisa Juopper myivät vanhempien neulomia sukkia ja lapasia 6A-luokan retkikassaa kartuttaakseen.

lapaset
Vaikka kirjasto on periaatteessa suljettu, sekin oli nyt avoinna, ei lainaamista, vaan kirjojen kierrätystä ja omien kirjojen myyntiä varten. Mielenkiintoisia kirjoja pöydillä olikin.

Lukiolainen Sara Näkki tuuraa äitiään, joka on tuonut mahtavan määrän lasten kirjoja tarvitsevill

Lukiolainen Sara Näkki tuuraa äitiään, joka on tuonut mahtavan määrän lasten kirjoja tarvitseville.

Saran mukaan rakkaimmat kirjat jäivät vielä kotiin. Muumikirjat tuntuivat olevan haluttuja.

Juttuun lisätty pois jäänyt kuvateksti Taina Valsista klo 10.30.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *