Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen Pitäjäntuvalla tuntuu jo joululta

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Pitäjäntupa on kokenut tänä vuonna varsinaisen myllerryksen. Vanhasta kunnantuvasta on tullut Koukin perheen koti, ja monenlaisen touhun tupa.

Paula Kouki uudessa kodissaan.

Paula Kouki uudessa kodissaan.

Paula ja Miika Kouki eivät arvanneet vuosia sitten talon portailla yhteisestä tulevaisuudestaan päättäessään, että talossa joskus asuttaisiin itse lasten , Ella 5v. ja Olavi 7v. kanssa. Ella haluaa eläinlääkäriksi, mutta taiteilijasuvun poikana Olavi piirtää piirtämästä päästyäänkin!
Vanha rakennus lämpiää kaukolämmöllä, mutta Paula kertoo isojen ikkunoiden vaativan vanhan ajan teippausta, ja villasukat ja muutenkin lämpimät vaatteet takaavat tarkenemisen. Ja nyt joulunavausta suunnittelevan Paulan mieli on jouluisen lämmin, vaikka sairaana haastattelun antaakin.

.Pöydällä edessä on muuten aivan uunituoreita tuotteita, kauniita savikulhoja , joita reunustaa ihanat kukkakuviot. Ja kuinka paljon muuta ihanaa huoneesta löytyykään!
Paula Kouki laittaa käteeni monen monta käyntikorttia -kaikki nämä ovat mukana suunnittelemassa suurta Joulunavausta 1.12.-13 klo. 12-17.

Mukana ovat tien toiselta puolen Tuliniekka ja Kyläsuutari, keskustasta Haimilan kukka ja Piilipuu, joka tarjoaa joululounaan, Paulan siskon Sari Koukin huoneesta tulee joulukahvila ja Kaija Viirulla on arvontaa Heitlahen Virkiöitten hyväksi.

Tässä vaiheessa kuulijaa jo hengästyttää, mutta Paula kutsuu kahville. Kuljemme läpi käytävän, jonka seinällä on ihana iso huovutus työ, Miika Koukin tekemä. Ja oikealla on makuuhuone, jossa -yllätys, yllätys, kaikki onkin myytävänä! Tähän huoneeseen käsityöläiset saavat omia myyntipöytiä kympin korvauksella.

huone
Viimeisessä huoneessa on paikka Ainolan puutarhan Virpi Pakarisella, ihania pikkutavaroita, joita voi ostaa joulupallojen koristeluun.

lahjat

Restorilta Pitäjäntuvalle muuttanut satutaiteilija Milja Talvikki Koponen askartelee lasten kanssa kauniita joulupalloja.
Juomme kahvia Paulan rakkaista lapsuuden aikaisista vihreistä lasikupeista. Tuulihatut on tuotu kaupasta -milloinkas niitä olisi ehtinytkään tehdä, mutta jotenkin tuntuu, että näin suurissa suunnitelmissa vaatii itse olla pikkuisen tuulihattu -hyvällä tavalla!
Kahvitellessa Paula kertoo lisää. Rääsätäti Outi Räisänen hoitaa onnenpyörää, Mirja Koivusen FunMixer on mukana, eivätkä perheen lapsetkaan ole touhusta ulkona. He kulkevat tonttuina jakamassa karkkeja ja kyselemässä ollaanko oltu kilttejä…
Suunnitelmissa on myös joulurastit, kartta, johon on merkitty savitaipalelaisia yrityksisiä, niissä käymällä saa leiman, ja osallistuu sitten arvontaan.Huh-huijaa! Kuinka Paula Kouki ehtii kaiken, kun hän toimii vielä henkilökohtaisena avustajana n. 30 tuntia viikossa,on kuvataidekoulun opettaja ja rehtori ja onhan niitä kansalaisopistonkurssejakin…Siinä sivussa tehdään keramiikkaa.
Vanhaa kunnantaloa, Pitäjäntupaa kehitetään talkootyönä. Kierrätyskeskus jatkaa edelleen talon päädyssä, mutta ruokajakelu on siirtynyt parempiin tiloihin Restorille. Lopulta päästän Paulan äitinä hoitamaan sairastunutta poikaansa, ja haparoin pimeässä illassa autolleni. Paljon on Pitäjäntuvalla ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun perhe 2011 muutti Jyväskylästä Savitaipaleelle. Täällä olisi helpompi hengittää ja lasten hyvä kasvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *