Siirry suoraan sisältöön

KoPa talviklassikon voittoon

Teksti: Jarmo Tölski

Ei antanut kotijoukkue Kotajärven Pallo mahdollisuuksia vastustajalleen StUkoille lauantain talvitapahtumassa. Ottelu päättyi lukuihin 7-2.

StUkot (vas.) taipui selkeään tappioon KoPaa vastaan Kuukanniemessä lauantaina.

Seniorijoukkue StUkot Savitaipaleelta törmäsi KoPan loistavaan maalivahtiin, jolla meriittejä olikin vaikka muille jakaa:
Tanskassa ammatikseen pelannut Juha Kuokkanen (s. 1982) muistetaan myös Saipan ja TPS:n liigamaaleilta. MM-pronssiakin on plakkarissa nuorten kisoista.

Ottelussa vierasjoukkue meni johtoon jo puolen minuutin kohdalla, mutta KoPa teki kolme maalia kymmeneen minuuttiin ja erätauolle mentiin 3-1 -tilanteessa ja räntäsateen saattelemana.

Märkä lumi jarrutti peliä toisessa erässä ja vain kotijoukkue onnistui kertaalleen maalinteossa. Toisella erätauolla saatiin
sentään kunnan jäämatti paikalle (!) ja olosuhteet kuntoon. Vierasjoukkue kavensi ensimmäisestä hyökkäyksestä ja osui tolppaan heti perään. Muut yritykset kilpistyivät mv Kuokkaseen, joka torjui ottelussa kolme läpiajoakin.
KoPa pystyi maalaamaan vielä kolmesti ja ottelu päättyi 7 – 2 (3-1, 1-0, 3-1). Kotijoukkueen peliä pyörittivät varmaotteinen puolustaja Veli-Matti Kostiainen ja taitava hyökkääjä Jani Kivakka. Mv Kuokkanen ja vierasjoukkueen Teuvo Piironen palkittiin joukkueiden parhaimpina pelaajina.

Edellisen kerran Lemillä on pelattu miesten kiekko-ottelu v. 1982, kun Lemin Eskot oli lajissa mukana. Lauantaina pelanneista oli puolenkymmentä mukana tuohon aikaan. Ulkojäällä kiekkoilu osoittautui pöppörökelissä vaativaksi eikä se ollut kenenkään muistissa, kun on jo pari vuosikymmentä halliaikaa takana.
Tuomaroinnin hoitivat tyylikkäästi yli 300 liigaottelun kokemuksella Henri Tukia ja Tuomas Sorsa. Mukavaan iltapäivän tapahtumaan olisi mahtunut katsojia enemmänkin.

Tilastot
1. erä: 0-1 Teuvo Piironen (Petteri Ukkola-Timo Riihimäki), 1-1 yv Jani Kivakka (Esa Pellonharju), 2-1 Teppo Turunen (Teemu Kangas-Ilkka Olkkonen), 3-1 Kivakka (Turunen-Olkkonen), jäähyt StUkot 3×2 min.
2. erä: 4-1 Veli-Matti Kostiainen (Pasi Markkanen), jäähyt KoPa 1×2 min ja StUkot 1×2 min.
3. erä: 4-2 Jarmo Tölski (Riihimäki-Piironen), 5-2 Turunen (Olkkonen), 6-2 Markkanen (Kivakka-Pellonharju), 7-2 Kostiainen (Kivakka), jäähyt KoPa 1×2 min ja StUkot 2×2 min.